Erfaren miljöinspektör till miljöenheten

Erfaren miljöinspektör till miljöenheten

Du har öga för detaljer. Och kan se helheten. Precis som vi.

Här på Sektorn för samhällsbyggnad blir du en viktig kugge i stadens arbete med att främja en god miljö och hälsa för Sundbybergs invånare. Det händer mycket i Sundbyberg i samband med att staden utvecklas. Flera stadsutvecklingsprojekt pågår med nyproduktion av bostäder, nedgrävning av järnvägen samt förlängning av Tvärbanan vilket ger upphov till olika former av tillsyn enligt miljöbalken. Miljöenheten tillhör sektorns avdelning för bygglov- och miljötillsyn. Vi på miljöenheten är indelade i två grupper - miljö- och hälsoskydd samt livsmedel och tillstånd. Du kommer tillhöra miljö- och hälsoskyddsgruppen tillsammans med en gruppchef och 7 andra inspektörer.

Som erfaren miljöinspektör kommer du främst att arbeta med tillsyn av förorenade områden, tillsyn i exploatering samt avfallstillsyn. Du kommer granska underrättelser och anmälningar om sanering gällande förorenade områden samt kontrollera egenkontroll vid byggande och exploatering. Det händer mycket inom avfallsområdet och du kommer att ha huvudansvaret för tillsynen inom detta område. Även annan miljöbalkstillsyn kan bli aktuell och då ingår i dina arbetsuppgifter att planera och genomföra inspektioner på plats hos olika verksamheter.

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning på miljö- och hälsoskydd eller motsvarande, samt god kunskap om miljöbalken och förvaltningslagen. Du ska ha flera års erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning och tillsyn enligt miljöbalken. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med förorenade områden och avfall. Det är även bra om du har erfarenhet av tillsyn på miljöfarliga verksamheter och dagvatten.

Vi förväntar oss att du är driven och har förmånga att ta dig an många olika ärenden av varierande storlek och längd i tid. Du trivs med att agera bollplank i bedömningar och beslut och delar med dig av dina erfarenheter till de andra inspektörerna.

Det är viktigt att du:
  • känner dig trygg i myndighetsrollen.
  • har förmåga att göra objektiva och sakliga bedömningar och kan ställa tydliga krav och ta beslut.
  • tycker om att möta människor, är lyhörd, ansvarstagande och flexibel.
  • uttrycker dig tydligt och pedagogiskt både i tal och skrift.
Vi erbjuder

Utöver motiverade arbetskollegor erbjuder vi en flexibel arbetsplats med möjlighet att arbeta hemifrån ett par dagar i veckan, tillgång till motionslokal i Sundbybergs stadshus, friskvårdsbidrag, växling av semesterersättning mot fler semesterdagar samt löneväxling till pension.

Välkommen med din ansökan!

Urvalet kommer att ske löpande och denna tjänst kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Sista ansökningsdag är 2022-10-16. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 16 okt 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.