Enhetschefer till barnenheten och ungdomsenheten

Enhetschefer till barnenheten och ungdomsenheten

Du gillar struktur. Och är full av idéer. Precis som vi.

Här på social- och arbetsmarknadsförvaltningen håller vi just nu på med ett spännande utvecklingsarbete. Vår stad växer och vi som organistion växer med den. Fram till idag har vi inom myndighetsavdelningen haft en gemensam barn- och ungdomssenhet men vi delar nu enheten i två, en barn- och en ungdomsenhet. Samtidigt som vi utvecklar arbetet inom myndighetssidan pågår också ett utvecklingsarbete när det gäller de insatser som vi ger till våra barn, ungdomar och deras familjer.

Vi söker två enhetschefer till våra nya enheter, barnenheten och ungdomsenheten. Barnenheten består av femton medarbetare varav en gruppledare och två seniora handläggare. Ungdomsenheten består av tretton medarbetare varav en gruppledare och två seniora socialsekreterare. Inom enheterna arbetar vi huvudsakligen med utredning och uppföljning av insatser. Som stöd i arbetet finns en mottagningsenhet som tar emot alla anmälningar och ansökningar, en familjehemsenhet, en enhet för stödboende, en enhet som arbetar med öppenvård och förebyggande insatser, en utvecklingsledare med fokus på barn och unga samt en relationsvåldssamordnare.

För oss är det viktigt att ha en helhetssyn på vår organisation och våra brukare. Vi vill vara en samarbetsorganisation där vi stöttar och hjälper varandra över enhets- och avdelningsgränser. Som ny enhetschef inom barnenheten eller ungdomsenheten får du möjlighet att, tillsammans med dina kollegor inom utredning, familjehem, öppenvård och förebyggande arbete samt stödboende, utveckla arbetet med avstamp i det systemteoretiska synsättet.

Vi vill att du är socionom och har grundläggande utbildning i systemteori och BBIC. Du behöver ha minst fem års erfarenhet som chef från socialtjänsten med verksamhets-, personal- och budgetansvar.

Det krävs att du har goda kunskaper om gällande lagar och regler inom barn- och ungdomsområdet samt bred kunskap om och erfarenhet av att arbeta utifrån ett evidensbaserat synsätt. Du har gedigen erfarenhet av att driva förbättrings- och utvecklingsarbete. Du har även samverkanskompetens och konkret erfarenhet av att samverka både internt och externt. Du är förtrogen med att arbeta i en politikerstyrd organisation.

Du får gärna ha utbildning i olika behandlingsmodeller/metoder som riktar sig till barn, ungdomar och deras familjer så som nätverksarbete, familjeorienterade arbetssätt, lösningsfokuserad metodik, Signs of Safety, MI, våld i nära relationer etc. Har du även erfarenhet av att jobba med förebyggande insatser och öppenvårdsinsatser riktade mot barn och unga, så ser vi det som ett plus.

Vi tror att du är en drivande person som arbetar mot uppsatta mål och givna uppdrag samtidigt som du involverar dina medarbetare och de samverkanspartners som berörs. Du är bra på att entusiasmera och kommunicera både när det gäller medarbetare och samverkanspartners. Du är analytisk, strukturerad, förstår sammanhang och har förmåga att kunna beskriva verksamheten utifrån behov, volymer och kostnadseffektivitet. Du kan självständigt driva din enhet och det utvecklingsarbete som enheten står inför.

Som enhetschef har du verksamhets-, personal- och budgetansvar och ingår i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med övriga enhetschefer och två utvecklingsledare. Du får chefshandledning tillsammans med dina kollegor samt stöd och utbildning i chefs- och ledarskapsfrågor.

Sundbybergs stad erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension och möjlighet att växla semesterlönetillägg mot extra lediga dagar.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse. Ansök senast den 10 juni och ange vilken av tjänsterna du är intresserad av. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.

Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 10 juni 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.