Engagerad förskollärare till Viggens förskola

Engagerad förskollärare till Viggens förskola

Du gillar struktur. Och är full av idéer. Precis som vi.

Här på Viggens förskola finns två baser, Regnbågen och Cirrus. Nu söker vi en förskollärare till basen Cirrus. Här arbetar vi utifrån en tydlig, väl organiserad och strukturerad verksamhet. Vi arbetar aktivt för att utveckla vårt arbetssätt enligt Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Vårt fokus är att skapa bästa möjliga förutsättningar för barnen att i en lugn och trygg miljö få möjlighet att utforska, leka och lära. Under stora delar av dagen är barnen indelade i mindre grupper då vi tror att detta skapar goda förutsättningar för barnen att känna trygghet och bli delaktiga i olika aktiviteter. Här arbetar engagerade, ansvarstagande och flexibla pedagoger som samarbetar väl med varandra och som ser möjligheter istället för hinder. På basen Cirrus finns barn i åldrarna 1-5 år som har sin hemvist antingen på Cirrus Grå eller Cirrus Vit. Förskolan är belägen nära Näckrosens tunnelbanestation och i vår närmiljö finns både Lötsjön och golfängarna dit vi går regelbundet tillsammans med barnen.

Som förskollärare kommer du att ha ett övergripande pedagogiskt ansvar för att driva utvecklingsarbetet på basen Cirrus vidare. Du ansvarar för observation, planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av arbetet på förskolan, enligt våra styrdokument såsom läroplan för förskolan och vårt pedagogiska år. Du kommer att vara gruppledare och delta på våra gruppledarmöte där vi fokuserar på hur vi ska utveckla den pedagogiska verksamheten vidare, utöver detta finns även möjlighet att ingå i någon av våra fokusgrupper som bland annat handlar om IKT i förskolan samt vårt Grön Flaggarbete. I vår organisation får du schemalagd planerings, reflektions och mötestid. Våra möten slutar inte senare än kl.18.00.

Dina arbetsuppgifter innebär att ha det kompetenta barnet i fokus, arbeta projektinriktat samt synliggöra barnens olika läroprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du kommer att ansvara för att skriva nyhetsbrev samt göra olika presentationer, till exempel till föräldramöten, därför ser vi gärna att du är väl förtrogen med Office paketet samt Publisher och att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Hos oss blir du del av en väl fungerande organisation som bygger på en tydlig struktur och där barnen är i fokus. Du kommer att få arbeta med och ta ansvar för en egen projektgrupp och tillsammans med barnen utvecklar och fördjupar du projekt på olika sätt. I år är det övergripande temat i enheten jord, luft, eld och vatten. När vi arbetar i våra projektgrupper är barnen indelade i mer åldershomogena grupper men övriga tider kan grupperna ibland bestå av barn i olika åldrar därför är det viktigt att du har ett intresse för att arbeta med barn i olika åldrar.

Vi vill att du är utbildad förskollärare och att du är en trygg, stabil, strukturerad, ansvarstagande, lyhörd pedagog som uppskattar eget ansvar såväl som dialog och samarbete med dina kollegor. Du känner glädje och lust att följa barns lärande och som medforskande pedagog synliggör du barnens lärande och utveckling. För dig är det viktigare att saker fungerar väl än att fokusera på vem som gör vad i arbetslaget. Du sätter barnet i fokus och anser att en tydlig struktur bidrar till trygghet men också att det ger barnen möjlighet att bli mer självständiga då de kan förutse och på så sätt bli mer aktiva i den dagliga verksamheten. Precis som vi, ser du möjligheter istället för hinder och även om det ibland kan ske snabba förändringar så behåller du ditt fokus på barnen och verksamheten.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 7 januari 2019 eller enligt överenskommelse. Ansök senast den 26 oktober. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 13 okt (25 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.