Elevstödjare till förskoleklass på Grönkullaskolan

Elevstödjare till förskoleklass på Grönkullaskolan

Du fokuserar på framtiden. Och är närvarande i nuet. Precis som vi.

Här på Grönkullaskolan blickar vi framåt och söker nu elevstödjare till elever som ska börja i förskoleklass. Mitt i Rissne, Sundbyberg ligger Grönkullaskolan. Vi är en F-9 skola med cirka 700 elever. I vår skola finns det riktigt bra undervisningssalar, en trevlig omgivning och en stark framtidstro. Vår skola har många utmaningar men vi tycker att våra elever förtjänar de bästa medarbetarna. Hos oss kan du göra skillnad! Vi erbjuder dig en dynamisk och utvecklande miljö tillsammans med våra andra skickliga lärare och medarbetare.

Som elevstödjare kommer du att arbeta nära en mindre grupp elever med funktionshinder i Förskoleklass.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara att följa eleverna i en särskild undervisningsgrupp under hela skoldagen. Den särskilda undervisningsgruppen är elevernas bas och då det är möjligt kommer individuell integrering att ske i de reguljära förskoleklasserna. Du kommer att i samråd med ansvariga pedagoger stötta eleverna i den särskilda undervisningsgruppen samt i Förskoleklassens verksamhet. Du kommer att, med hjälp av anpassningar och kompensatoriska hjälpmedel, stötta eleverna till att delta i en meningsfull skoldag.

Vi vill att du har minst gymnasieutbildning, gärna från vård och omsorg eller barnomsorg/barn och fritid alternativt annan utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen, elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Det är meriterande om du har kunskaper inom alternativ kommunikation, samt bildstöd och tydliggörande pedagogik. Du förfogar över en välfylld pedagogisk verktygslåda för att kunna möte elevernas behov och förutsättningar. Du behöver även vara bekväm med att ombesörja enklare vårduppgifter för våra elever. Det är viktigt att du ser dig som en lagspelare och har förmågan att samarbeta med andra. Du ska vara självgående och samtidigt kunna samverka med flera personer samtidigt. Du ska ha ett gott tålamod och genom ett lugnt och respektfullt bemötande lotsa eleverna genom skoldagen. Du ska regelbundet kunna hålla kontakt med elevernas vårdnadshavare, habilitering och andra externa kontakter.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde den 13 augusti 2018 eller enligt överenskommelse. Ansök senast den 7 augusti 2018. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 8 juli (20 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.