Dagvattenstrateg till expansiva Sundbyberg

Dagvattenstrateg till expansiva Sundbyberg

Du har öga för detaljer och kan se helheten. Precis som vi.

Sundbyberg utvecklas och står inför flera utmaningar där hållbart stadsbyggande är i fokus. Stadsbyggnadsavdelningen på stadsledningskontoret ansvarar för översiktsplanering, stadsutvecklingsprojekt, detaljplanering och strategisk planering. Vi vill nu ta ett samlat grepp om stadens dagvattenhantering, med fokus på de utmaningar som stadens olika stadsutvecklingsprojekt medför. För detta inrättar vi en ny tjänst som dagvattenstrateg.

Som dagvattenstrateg driver du den strategiska planeringen av stadens dagvattenhantering och arbetar för att miljökvalitetsnormer (MKN) i våra recipienter ska uppnås. En del av ditt arbete kommer bestå i att ta fram och utveckla stadens övergripande dagvattenstrategi, rutiner och vägledningar. Samtidigt kommer du vara engagerad i stadens olika detaljplane- och stadsutvecklingsprojekt. Du deltar i stadens översiktliga planering och kan med det få uppdrag att sammanställa remisser. Du kommer att samverka med stadens va-bolag (Sundbyberg Avfall och Vatten AB, Savab), andra kommuner i regionen, och även ha kontakt med myndigheter i dagvattenfrågor.

I dina arbetsuppgifter ansvarar du för en granskning och kvalitetssäkring som tillgodoser både platsens specifika förutsättningar samt förhållandet till det övergripande dagvattensystemet. Staden ska främja EU:s ramdirektiv, såväl som MKN för vatten. Våra stadsbyggnadsprojekt innebär ett lagarbete där du kommer ha en viktig roll. Du ansvarar för att ditt arbete bedrivs i god samverkan med övriga tjänstepersoner, politiker, exploatörer, konsulter och allmänhet.

Vi vill att du har erfarenhet av att ta fram dagvattenutredningar och att driva projekt. I dessa ställer vi ställer långsiktiga krav för att tillgodose en växande stad. I det arbetet vill vi att du har erfarenhet av att på ett kreativt sätt sammanväga olika eller motstående intressen och har förmågan att kunna lyfta blicken för att hitta nya lösningar. Du har en högskoleutbildning med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning. Närliggande kunskaper som t.ex. limnologi, miljökonsekvensbedömningar, klimatanpassning, ekologi, va-planering eller god kännedom inom fysisk planering är meriterande.

Som person är du driven, självgående och lyhörd. Du behöver ha god förmåga att på ett pedagogiskt sätt i tal och skrift lyfta fram stadens krav.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök till senast den 2 september, 2018. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 2 sept (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.