Boendekonsulent i sociala boendeteamet

Boendekonsulent i sociala boendeteamet

Du är förändringen. Och vill se den i organisationen. Precis som vi.

Här på mottagningen finns stolta och skickliga medarbetare med många års erfarenhet inom området. Vi är ett flexibelt team som är måna om att hjälpas åt för att nå målen inom enheten. Vi erbjuder dig en positiv arbetsmiljö som bygger på ett gott socialt stöd mellan enhetschef, gruppledare och medarbetare. Enheten använder sig av kontinuerlig feedback för att utvecklas i yrkesrollerna och för att utveckla verksamheten framåt.

Mottagningen är uppdelad i inriktning barn och ungdom/transit, inriktning vuxen, sociala boendeteamet och våld i nära relation. Enheten består av 12 socialsekreterare (varav två seniora socialsekreterare), fem boendekonsulenter (varav en senior socialsekreterare), en boendesamordnare och en relationsvåldssamordnare. Inom enheten finns också två gruppledare som erbjuder en nära och coachande arbetsledning och en enhetschef som har ansvar för verksamhet, personal och budget.

Under 2020 har avdelningen fått i uppdrag att samordna och utveckla arbetet med en boendekedja, kopplat till missbruksvård för vuxna. Utifrån det förstärks sociala boendeteamet och vi blir 23 medarbetare inom enheten.

Sociala boendeteamet ansvarar bland annat för myndighetsutövning gällande bistånd till boende inom socialtjänstens ansvarsområde och uppföljningar i tränings- och försökslägenheter. Även förebyggande arbete ingår för att motverka hemlöshet, bland annat genom vräkningsförebyggande arbete samt erbjuda information och rådgivning.

Dina arbetsuppgifter innebär att ge ett intensivt stöd till brukare som saknar bostad. Stödet bygger på brukarens delaktighet till att hitta andra hållbara boendelösningar och att stärka brukarens möjlighet att leva ett självständigt liv. Arbetsuppgifterna innehåller bedömning, beslut och uppföljning i tränings- och försökslägenheter. I arbetsuppgifterna ingår även praktiskt arbete såsom kontraktsskrivning och genomförandeplaner, överlåtelser, uppföljning av aktuella hemförsäkringar, hyresskulder, att brukaren står i bostadsköer samt koppla samman budget- och skuldrådgivare vid ekonomiska problem. Samarbete med olika hyresvärdar, kronofogdemyndigheten, budget-och skuldrådgivare och andra enheter inom förvaltningen ingår.

Vi vill att du är utbildad socionom eller har annan akademisk utbildning som vi bedömer likvärdig. Du ska ha kunskaper om socialtjänstlagen och erfarenhet av myndighetsutövning. Önskvärt är att du har erfarenhet av boendefrågor inom socialtjänsten, vidareutbildning i motiverande samtal (MI) och erfarenhet av verksamhetssystemet Treserva. Det är meriterande om du har andra språkkunskaper än svenska och engelska.

Vi söker dig som är intresserad av att aktivt utveckla verksamheten, har en god samarbetsförmåga, är flexibel och kreativ när det gäller att hitta lösningar. Vi sätter stort värde i personlig lämplighet.

Vi kan erbjuda dig en mycket trevlig arbetsgrupp, som har ett motiverande förhållningssätt och som drivs av ett stort engagemang. Vi erbjuder dig också en kreativ och proaktiv förvaltning med möjlighet till professionell utveckling, handledning och utbildningar. Vi erbjuder förmåner som exempelvis friskvårdssubvention, personalstödsprogram och möjlighet att omvandla semesterlönetillägg mot extra lediga dagar.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 2 mars 2020 eller enligt överenskommelse. Ansök senast den 2 februari 2020. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till din som säljer annonser eller rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.