Biträdande rektor till förskoleområde i Ursvik

Biträdande rektor till förskoleområde i Ursvik

Du har öga för detaljer. Och kan se helheten. Precis som vi.

Här på Milot & Granatäpplets enhet arbeter vi för att barnen i Ursvik ska få en rik och stimulerande tid på förskolan, där de utmanas genom projekterande utforskande förhållningssätt. Vi vill ge alla barn samma möjlighet till förundran och eftertanke genom utforskande projekt som lockar till lärande och utveckling. Vi arbetar med kreativt skapande där återbruksmaterial, naturmaterial förstärker tecknandet, arbetet med lera och färgskapande. Enheten arbetar med workshops för både barn som pedagog i ateljén, med stöd från vår ateljerista. Arbetslagen följs upp kontinuerligt av vår pedagogiska ledare, utfrån perspektivet att skapa organisationer som erbjuder barnen demokratiska möteplatser, möter barnens förutsättningar och skapar en bra arbetsmiljö för både barnen och pedagogerna. Vår specialpedagog arbetar tillsammans med både pedagoger och ledning för att bidra till utveckling av det inre pedagogiska arbetet , så att verksamheten kan erbjuda goda lärmiljöer,ge stöd och hjälp åt de barn som är i särskilt behov av det. På Milot/Granatäpplet arbetar vi kring barnhälsa med fokus på förebyggande arbete för att ge alla barn rätt förutsättningar till en likvärdig vistelse på förskolan.

Förskolorna är belägna i Ursvik med Igelbäckens naturresservat runt knuten och stora gårdar med vegetation.

I Sundbyberg Stad har vi ett nära samarbete mellan förskoleenheterna och biträdande rektorer har ett gemensamt nätverk och leder tillsammans vår gemensamma resa mot en likvärdighet i digitaliseringen av förskola.

Som biträdande rektor vill vi att du är drivande, utvecklingsorienterad och nyfiken. Förskolorna behöver en demokratisk, coachande och närvarande ledare som är tydlig och trygg i rollen, som kan möta medarbetare, vårdnadshavare och barn utifrån deras behov. Du kommer att ha ett helhetsansvar för en av enhetens förskolor, vilket innebär verksamhets-, personal och arbetsmiljöansvar. I uppdraget ingår också arbetsuppgifter som är enhetsövergripande. I ett nära samarbete med rektor ska du driva utveckling av pedagogiska frågor via nätverk för medarbetarna. Vi arbetar genom att leda genom andra, då vår ledningsgrupp består av ateljerista, pedagogisk ledare, specialpedagog och pedagogiska lagledare.

I personalansvaret ligger utmaningen i att ta till vara allas kompetens och ha tilltro till allas förmåga samtidigt som du som chef måste kunna ta beslut som gagnar helheten och barnen.

Dina arbetsuppgifter innebär att du är en pedagogiskt driven chef med fokus på uppdraget att vara en pedagogisk ledare. Du leder, motiverar, skapar engagemang, delaktighet och har en förmåga att skapa väl fungerande arbetslag. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet, arbetar mot mål och fokuserar på reslutat, tar initiativ, sätter igång aktiviteter för att uppnå önskat resultat. Vi lägger stor vikt vid att du arbetar bra tillsammans med andra människor och att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Vi vill att du har en pedagogisk högskoleutbilndning och dokumenterad aktuell erfarenhet av att arbeta som chef med personal-, verksamhetsansvar inom förskola. Vana att leda pedagogisk utveckling och aktuell erfarenhet och god kunskap om förskoleverksamhet, dess strydokument och aktuell forskning. Samt kunskap och erfarehet av ekonomisk uppföljning och budgetarbete. En kommunikativ förmåga och att skapa goda relationer till medarbetare och vårdnadshavare. Det är är en fördel om du har gått, eller går rektorsutbildningen.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde i september 2021 eller enligt överenskommelse. Ansök senast den 18 maj 2021. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 18 maj 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.