Biträdande rektor till Grönkullaskolan årskurs 4-9

Biträdande rektor till Grönkullaskolan årskurs 4-9

Grönkullaskolan är en skola med eleven i fokus och skolutveckling på agendan. Vi behöver bli fler i vår ledningsgrupp för att kunna omgruppera oss och på bästa sätt möta verksamheternas behov. Skolan ligger i Rissne, Sundbyberg. Det är en F-9 skola med ca 600 elever och våra elever behärskar tillsammans över 50 olika modersmål. Vi är stolta över skolans mångfald hos både elever och personal och det finns en stark framtidstro. Vi utvecklas genom att lyfta varandras styrkor med elevens bästa i fokus. Vi arbetar ständigt med kvalitetsutveckling av verksamheten, där höjda resultat, ökad likvärdighet samt tillgänglig lärmiljö står högt på agendan.

Vi söker en biträdande rektor för årskurs 4 - 9 som har vilja och mod att göra skillnad för alla våra elever. Ditt ledarskap präglas av tydlighet, ödmjukhet, engagemang och prestigelöshet. Du leder genom närvaro och är ett stort stöd för att kunna skapa gynnsamma förutsättningar för alla medarbetare samt har fokus för att alla elever ska kunna nå så långt som möjligt i sina kunskapskrav utifrån sina egna förutsättningar.

Som biträdande rektor på Grönkullaskolan blir du en del av skolans ledningsgrupp som består av rektor och ytterligare två biträdande rektorer. Tillsammans leder och fördelas arbetet, kvalitets - och uppföljningsarbete samt utvecklar strategier för att alla elever utifrån sina egna förutsättningar ska kunna nå så långt som möjligt i sina kunskapskrav samt höja hela skolans måluppfyllelse. Du ska vara väl förtrogen med skollagen, Lgr 11, det systematiska kvalitetsarbetet, dokumentation och skolans värdegrund.

Dina arbetsuppgifter blir att leda, samordna och utveckla det pedagogiska arbetet för årskurs 4-9. Du har elev-, personal- och verksamhetsansvar för årskurs 4-9. Du vidareutvecklar och implementerar det systematiska kvalitetsarbete inom verksamheten tillsammans med skolans ledning. Du kommer även att leda ett elevhälsoteam som består av skolledning, speciallärare, kurator, skolsköterska och skolpsykolog.

Vi söker dig som vill fortsätta utvecklas som ledare och utveckla Grönkullaskolan. Du är engagerad med en stor förmåga att inspirera elever och medarbetare. Som person är du tydlig, ödmjuk, engagerad och prestigelös. Vidare är du mål- och resultatinriktad, strukturerad och har en empatisk förmåga.

Ledarskapet kräver god kommunikation med elever och personal samt att du har både medarbetare och verksamhet i fokus.

Vi vill att du har akademisk examen inom utbildning och pedagogik, god erfarenhet av skolans alla styrdokument och god kännedom om läraruppdraget i grundskolans alla stadier. Vi vill även att du har erfarenhet av att arbeta i ledande position inom en politiskt styrd organisation med personalansvar, detta tillsammans med att du har förmågan av att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Har du också påbörjat din rektorsutbildning ser vi det som något positivt. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en mångkulturell miljö med flerspråkiga elever, nyanlända elever samt elever i behov av särskilt stöd.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Välkommen med din ansökan senast den 13 april, 2021. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.