Biträdande ekonomichef och chef för ekonomienheten

Biträdande ekonomichef och chef för ekonomienheten

Du vill utveckla. Och bevara. Precis som vi.

Vill du leda utvecklingen av den övergripande ekonomi- och verksamhetsstyrningen? Hos oss har du chansen att göra skillnad, skapa mervärde och utveckla våra fantastiska medarbetare. Vi söker nu en driven och utvecklande ledare till ekonomienheten.

Som biträdande ekonomichef och chef för ekonomienheten kommer du att leda controllers, ekonomer och strateger inom ekonomiavdelningen. Enheten har för närvarande sex medarbetare. Inom enheten finns redovisningsgruppen som leds av redovisningschefen. Enhetens uppdrag är att leda stadens ekonomiska planering och uppföljning, vilket innebär hantering av processerna för planering, uppföljning och analysarbete. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp som leds av ekonomichefen. Ekonomi- och kvalitetstutvecklingsavdelningen är en av fyra avdelningar inom stadsledningskontoret.

I dina arbetsuppgifter ingår att ha ansvaret för att hålla ihop och utveckla kommunens budget- planerings- och uppföljningsprocesser och bidrar också själv till utredningar och bereder ärenden inom ekonomiområdet. Inom enheten finns idag den strategiska lokalfunktionen, budget- och finanshanteringen och interna styrningen och kontrollen. Ditt uppdrag blir att ta tillvara enhetens gemensamma krafter och i samarbete med redovisninggruppen, utvecklingsenheten och upphandlingsenheten ge bästa möjliga stöd och underlag för styrning och prioritering till kommunens chefer och bästa möjliga beslutsunderlag till kommunens politiska ledning.

Vi söker dig som har ekonomisk utbildning på högskolenivå, bred kompetens inom ekonomiområdet och chefserfarenhet gärna från politiskt styrda organisationer. Du har gedigna kunskaper i såväl praktiskt som strategiskt ekonomiarbete. För denna tjänst krävs mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Vi vill att du är strategisk och har ett brett angreppsätt på frågor som du driver med gott omdöme. Du är en tydlig ledare och coach med förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Vi vill också att du är resultatorienterad och ser utveckling och förändringar som självklara delar av arbetet. Och sist, men inte minst, är du kommunikativ och kan du uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillsättning enligt överenskommelse. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Ansök senast 18 april, 2021.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Ekonomi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.