Bibliotekspedagog till Bibliotek Sundbyberg

Bibliotekspedagog till Bibliotek Sundbyberg

Du kan väcka intresse. Och stilla nyfikenhet. Precis som vi.

Här på Bibliotek Sundbyberg är ett av de viktigaste uppdragen att ge barn och unga nycklar till språket, läsandet och lärandet. Det gör vi med utgångspunkt från våra bibliotek i Hallonbergen och i Signalfabriken i centrala Sundbyberg och i uppsökande verksamhet. I vårt uppdrag ingår också att tillhandahålla skolbiblioteksverksamhet för de kommunala skolorna i staden. Bibliotek Sundbyberg är hbtq-certierat vilket innebär att vi strävar efter att arbeta inkluderande och normkritiskt

Som bibliotekspedagog kommer du att arbeta med uppsökande arbete med fokus på integration och flerspråkighet inom projektet Bokstart. Verksamheten riktar sig både till barn (och vuxna i deras närhet) med svenska som modersmål och till personer med annat modersmål.

Dina arbetsuppgifter är att tillsammans med kollegor göra hembesök hos småbarnsföräldrar och berätta om vikten av tidig kontakt med böcker och att läsa med barnet. Syftet är att stärka småbarnsföräldrar i deras betydelsefulla roll för att tidigt stimulera språk och kommunikation. Du kommer med samma syfte också att samarbeta med förskolor om de yngsta barnen.

Vi vill att du har en akademisk examen inom till exempel pedagogik, biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning. Erfarenhet av arbete med barn och unga i flerspråkiga miljöer är meriterande. Det är även meriterande med erfarenhet av utåtriktat och uppsökande arbete till exempel inom en organisation, på bibliotek eller inom annan verksamhet.

Vi ser gärna att du har dokumenterad kunskap om barns språkutveckling liksom goda kunskaper om kommunikation och dialog såväl fysiskt och direkt och digitalt. Kunskap i något av de större invandrarspråken är en tillgång i arbetet.

Befattningen är en tillsvidareanställning på 75 %.Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Ansök senast den 2018-01-31. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 31 jan (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.