Biblioteken i Solna och Sundbyberg söker två lagspelare

Biblioteken i Solna och Sundbyberg söker två lagspelare

Du kan väcka intresse. Och stilla nyfikenhet. Precis som vi.

Här på biblioteken i Solna och Sundbyberg är ett av de viktigaste uppdragen att ge små barn nycklar till språket, läsandet och lärandet. Det gör vi med utgångspunkt från våra bibliotek i Hallonbergen, i Signalfabriken i centrala Sundbyberg, i Solna centrum och i Bergshamra. Genom bidrag från Statens kulturråd för "stärkta bibliotek" söker vi nu tillsammans två bibliotekarier med inriktning barn för att arbeta uppsökande. Självklart jobbar ni tillsammans men med placering antingen i Solna eller Sundbyberg. Bibliotek Sundbyberg och Solna Bibliotek är hbtq-certifierade vilket innebär att vi strävar efter att arbeta inkluderande och normkritiskt.

Som bibliotekarier hos oss kommer ni tillsammans att arbeta uppsökande med förskolans 1 - 3 åringar, pedagoger och vårdnadshavare med fokus på språkutveckling och flerspråkighet.

Era arbetsuppgifter består av sagostunder och andra läsfrämjande aktiviteter med barnen för förskolan, inspirationsträffar med pedagoger och vårdnadshavare, bokförmedling och utlåning. Ni kommer också i viss mån att delta i arbetet på biblioteken tillsammans med kollegor som arbetar läsfrämjande med barn och unga.

Vi vill att ni har en akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning. Erfarenhet av arbete med barn och unga i flerspråkiga miljöer är meriterande. Det är även meriterande med erfarenhet av utåtriktat och uppsökande arbete till exempel inom en organisation, på bibliotek eller inom annan verksamhet.

Som personer är ni kreativa, engagerade och har kunskap om barns språkutveckling. Ni kan också leda och driva projekt.

Befattningarna är tidsbegränsade anställningar på heltid under ett år med möjlighet till förlängning. Tjänsten finansieras genom Kulturrådets satsning på "stärkta bibliotek. Projektmedel söks årsvis och den totala projektperioden är som längst tre år. Tillträde 2019-01-01. Ansök senast den 2018-10-07. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 7 okt (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.