Behandlare till relationsvåldsteamet

Behandlare till relationsvåldsteamet

Du vill ge människor en bra vardag och ett rikare liv, precis som vi

Vårt mål är att vara en organisation som arbetar professionellt och tar sin utgångspunkt i brukarens egen verklighet. Vår värdegrund genomsyras av ett brukar- och barnperspektiv. Vi ligger i framkant med att arbeta systemiskt, i team kring brukarens behov och vi tar tillvara på värdet av att ständigt utvecklas i våra yrkesroller. Vi skickliggör varandra genom att använda oss av varandras kompetenser och synliggör det vi är bra på. Alla medarbetare ses som nyckelpersoner för att driva verksamheten framåt och du är med och utvecklar en socialtjänst av hög kvalitet. Verksamheten bygger på medarbetarnas inre motivation och engagemang.

Enheten barn- och ungdomsskydd söker nu en behandlare med inriktning inom våld i nära relationer då en av våra kollegor inom teamet går på föräldraledighet. Relationsvåldsteamet i Sundbybergs stad erbjuder stöd och behandling för våldsutövare, våldsutsatta och samtal med barn som upplevt våld i familjen. Vi har därför ett helhetsperspektiv kring våld i nära relationer.

På enheten arbetar familjebehandlare, ungdomskoordinator, hemterapeut och behandlare med inriktning mot relationsvåldsfrågor. Arbetet inom enheten präglas av förändringar, nytänkande och en teamtanke som finns inom hela förvaltningen. Vi arbetar i team med öppenvårdsinsatser med ett intensivt/omfattande familjearbete tillsammans med alla familjemedlemmar, familjens egna nätverk och professionella nätverk för att möjliggöra att barnet/ungdomen på ett säkert och tryggt sätt kan leva i sin naturliga miljö, så långt det är möjligt. Vi har en ambition att arbeta utifrån förhållningssättet Signs of Safety.

Allt behandlingsarbete med våld i nära relationer har vi samlat under ett och samma tak, vilket ger förmåner ur ett helhetsperspektiv och även skapar förutsättningar för en närmare arbetsledning och ett närmare ledarskap. I och med att arbetet ligger samlat i en enhet där det finns en bred kompetens, ges det bättre förutsättningar för gemensamma bedömningar. Detta underlättar samordning av insatser, ger bättre arbetsflöden samt samordnar och använder enhetens kompetenser optimalt.

Dina arbetsuppgifter som behandlare är att erbjuda behandling och stöd till personer som utövar våld eller är utsatta för våld inom nära relationer och samtal med barn som upplevt våld i familjen. Behandlingen är inspirerad av ATV (alternativ till våld) och MI (motiverande samtal), där vi ska arbeta i team kring hela familjen och ha ett heltäckande perspektiv.

Vi vill att du har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Du har utbildning i samtal med barn och/eller trappansamtal. Erfarenhet av att ha arbetat med våld i nära relationer, motiverande samtal med vuxna, KBT, myndighetsutövning inom området barn och unga samt av Signs of Safety är meriterande.

Vi vill att du har en god samarbetsförmåga och har förmåga att arbeta självständigt. Du har ett systemiskt förhållningssätt och en helhetssyn. Du är ansvarsfull, strukturerad och lojal. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har en personlig mognad och ett professionellt förhållningssätt.

Vi erbjuder dig goda arbetskamrater, en kreativ och proaktiv förvaltning, möjlighet till professionell utveckling, extern processhandledning samt utbildning. Staden erbjuder friskvårdsbidrag, personalstödtjänst och möjligheten att växla semesterlönetillägg mot extra lediga dagar.

Befattningen är ett vikariat på heltid och i ett år med eventuellt möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 24 november 2019. Rekryteringsprocessen fortgår löpande och intervjuer kan ske under ansökningstiden.Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.