Barnskötare som brinner för värdegrundsarbete

Barnskötare som brinner för värdegrundsarbete

Klippan och Kullens förskolor ligger i Lilla Alby i centrala Sundbyberg. Vi har stora gårdar runtom våra förskolor vilket ger möjligheter för barnen att ha många olika spännande lekmiljöer med både skogspartier och asfaltsmiljö. Båda förskolorna är ljusa och luftiga och vi arbetar ständigt med att utveckla den fysiska inomhusmiljön utifrån de behov vi har. Vi hämtar mycket inspiration från Reggio Emiliapedagogiken.

Kullens och Klippans förskolor har sedan årsskiftet 2019 börjat arbeta utifrån en lokal Barnhälsoplan. Planen innehåller kvalitetsarbete och exempel på hur vi främjar likabehandling och förebygger kränkande behandling och diskriminering i det dagliga arbetet. Värdegrundsarbete pågår hela tiden men det kan ses som tomma ord om vi inte hela tiden påminner oss om HUR vårt förhållningssätt är och ger små ögonblicksbilder från vardagen. Du behöver därför ha fyra viktiga egenskaper; strukturerad, samarbetsorienterad, trygg och analytisk. Att bygga upp en öppen, rolig, trygg och utmanande miljö för alla barn på förskolan består av många olika små steg och de beskrivs i barnhälsoplanen - vill du vara med och utveckla det här arbetet?

Hur gör du?
  • Vi söker barnskötare som inte bara har den formella utbildningen som är adekvat för uppdraget utan också kompetensen att omsätta den i praktiken!
  • Vi söker dig som ser första delen av LPfö, värdegrunden, som den viktigaste och en förutsättning för utveckling, omsorg, lek och lärande.
  • Vi söker dig som utgår från ett barnhälsoperspektiv i ditt arbete.
Vi söker dig som är utbildad, erfaren barnskötare som har kompetens att vara delaktig i att utveckla det pedagogiska arbetet utifrån förskolans styrdokument.

I vår organisation får du schemalagd planerings-, reflektions- och mötestid. Du kan förvänta dig ett nära ledarskap med täta reflektioner med chef. Dessutom får du möjlighet till pedagogisk handledning av pedagogisk ledare eller biträdande förskolechef. I staden erbjuds kontinuerligt kompetensutveckling och fortbildning inom olika områden.

Tjänsten som barnskötare är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 18 oktober 2019. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.