Arbetsmarknadskonsulent till enheten Arbetsmarknad 25-65 år

Arbetsmarknadskonsulent till enheten Arbetsmarknad 25-65 år

Du vill utveckla. Och bevara. Precis som vi.

Här på enheten arbetsmarknad 25-65 år, stöttar vi människor att komma ut i arbete eller studier. Vi möter varje person där den befinner sig och ger ett professionellt och gott stöd på vägen ut i självförsörjning.

Vi tar emot arbetslösa personer på anvisning från enheten för ekonomiskt bistånd och från mottagningsgruppen. Vi tar även emot personer på anvisning från Arbetsförmedlingen för offentligt skyddade anställningar (OSA).

Som arbetsmarknadskonsulent kartlägger du varje deltagares kunskaper, erfarenheter och arbetsförutsättningar i syfte att hitta rätt insats/insatser på vägen ut i egen försörjning. Insatserna kan förläggas inom vår egen verksamhet eller hos extern aktör. Valet av aktör gör deltagaren själv.

De insatser vi erbjuder inom vår egen verksamhet är bland annat; bedömning av arbetsförmåga enligt Assessment of work performance (AWP), MI- samtal, arbetsträning, praktik, offentligt skyddat arbete, arbetsmarkandsanställning, språkpraktik, hjälp med CV och personligt brev samt matchning mot arbete. Vid behov skapar vi gruppaktiviteter i till exempel hälsa, stresshantering och/eller motion.

Enheten ligger i Valla park, Rissne i Sundbyberg. På enheten finns en enhetschef och fyra arbetsmarknadskonsulenter. Det finns även en praktisk verksamhet där fyra arbetsledare arbetar med upp till 35 deltagare i verksamheter som kök, tvätteri, transport och service.

Vår enhet tillhör social- och arbetsmarknadsförvaltningen, avdelning arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Inom avdelningen finns även vuxenutbildning och Sfi samt ytterligare en arbetsmarknadsenhet som har ansvar för personer mellan 16 och 24 år samt integration.

Vi vill att du som söker tjänsten är socionom, beteendevetare, arbetsterapeut eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta med människor som står långt från arbetsmarknaden och som kanske varit i utanförskap en längre tid. Du har goda kunskaper om och erfarenhet av arbete inom arbetsmarknadsområdet. Du har erfarenhet av samarbete och samverkan och det är en fördel om du är van att samarbeta med arbetsförmedlingen, socialtjänsten och med olika arbetsgivare.

Du är en prestigelös och bra arbetskamrat, Du har personlig mognad, är ansvarstagande och har ett professionellt bemötande. Du är strukturerad och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du är lyhörd, kreativ och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde så snart som möjligt. Ansök senast den 1 april 2019. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll HR & Personal, Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 1 apr (12 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.