Sundbyberg Avfall & Vatten AB söker engagerad kommunikatör till Kommunikation och service

Sundbyberg Avfall & Vatten AB söker engagerad kommunikatör till Kommunikation och service

Sundbybergs stad är en av Sveriges snabbast växande städer. Staden är inne i en expansiv fas med planer på omfattande utbyggnad av såväl bostäder som infrastruktur. För att rusta oss inför expansionen har vi bildat ett vatten- och avfallsbolag som har helhetsansvaret för alla frågor kring vatten, avlopp och avfall.

Sundbyberg Avfall & Vatten AB är ett kommunalt bolag vars ansvar är att på ett säkert och långsiktigt sätt leverera dricksvatten och ta hand om avloppsvatten från stadens invånare och kunder. Bolaget ansvarar också för att på ett miljömässigt hållbart sätt samla in avfall från stadens invånare och kunder. I ansvaret ingår att uppföra, äga, förvalta och underhålla alla stadens VA- och avfallsrelaterade anläggningar såsom pumpstationer, ledningsnät och stationära sopsugar. Bolaget har en egen driftorganisation som utför allt från mätarbyten till renovering i egen regi.

Om tjänsten

Som kommunikatör har du en viktig roll i Sundbybergs framtida utveckling. Sundbyberg är inne i en expansiv fas med flera stora exploaterings- och infrastrukturprojekt. Detta ställer höga krav på vår organisation och förmågan att kommunicera både internt och externt.

Arbetsuppgifter

I rollen som kommunikatör ansvarar du för att delta i kommunikationsarbetet, såväl internt som externt. Du deltar också i utvecklingen av kommunikations- och serviceområdet då bägge delarna ingår i enhetens ansvar. Du ingår i en enhet med fyra kollegor och arbetet fördelas inom enheten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
 • Planera och genomföra kampanjer och kommunikationsinsatser av olika slag
 • Ta fram kommunikationsplaner för olika typer av projekt
 • Skriva texter och producera innehåll till bolagets kommunikationskanaler – webbplats, intranät, Facebook- och Linkedin-sidor
 • Delta i planering och genomförande av event och kundmöten
 • Förvalta och utveckla bolagets intranät och webbplats (inklusive e-tjänster)
 • Ta fram målgruppsanpassat informationsmaterial som kundbrev, broschyrer med mera – text, bild och layout
 • Producera annonsmaterial och presentationer för olika sammanhang
 • Utforma blanketter och mallar
Vi söker dig

För att lyckas i rollen som kommunikatör har du:
 • Relevant högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande erfarenhet
 • Minst fem års erfarenhet av kommunikationsarbete
 • Goda kunskaper i följande program:
 • Adobe Creative Suite, framför allt Indesign och Photoshop
 • Webbpubliceringssystem, gärna Sitevision och Wordpress
 • Microsoft 365
 • Sociala medier – Facebook och Linkedin
Erfarenhet från liknande verksamhet är meriterande.

Personliga egenskaper

Det är viktigt att du har intresse av att arbeta i en organisation med många och breda arbetsuppgifter där du bidrar med din kompetens för att utveckla bolaget som helhet.

Som person är du strukturerad och du planerar och prioriterar dina uppgifter på ett effektivt sätt. För dig är det viktigt med resultat och kvalitet samt att vara självgående och samarbetsorienterad. Du känner dig trygg i rollen som kommunikatör och har god självinsikt. Du tar ansvar för dina uppgifter, har en god kommunikativ förmåga och arbetar bra tillsammans med såväl interna som externa aktörer.

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning på heltid i ett bolag som gör skillnad. Här får du arbeta med engagerande medarbetar som trivs och har roligt tillsammans. För oss är det viktigt att ha en bra balans mellan arbetsliv och vardag. Vi har en arbetskultur där vi hjälper och stöttar varandra och vi är övertygade om att ett fungerande kretslopp är nyckeln till en hållbar framtid. Hos oss får du bidra till samhället och vår mission: "det ska vara lätt att göra rätt".

Ansökan

Ansök senast den 7 augusti 2022. Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Eleonore Hammare, tf chef Kommunikation och service, telefon: 08-410 136 08.

Säkerhetsprövning tillämpas före anställning.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 sept 2022 (17 dagar kvar)