Kursledare till elektronikutbildningar på Swentech

Kursledare till elektronikutbildningar på Swentech

Är du tekniker och vill jobba mer mot människor än produktion? Ser du att dina erfarenheter bör delas vidare för att öka kvalitet och profession inom industriella företag?
En gyllene möjlighet att få använda dina färdigheter i både utbildningssyfte och för att stötta och utveckla individer på olika nivåer.
Swentech är en unik utbildningspart med känsla för både hjärta och hjärna. Med ett tydligt signum har de en vision att skapa ett mervärde i sina utbildningar.
Högst kompetenta utbildare som levererar såväl mot kunder som mot utbildningsdeltagare.

Dina arbetsuppgifter

Som kursledare utbildar du produktionspersonal inom elektronik i exempelvis lödning, IPC-kunskap och kvalitetsbedömning. En viktig arbetsuppgift är att kunna avgöra olika individers nivå, behov och förutsättningar.
Arbetet innefattar även resor till kund och med det en uppgift att företräda Swentech inom Sveriges gränser men även internationellt i Europa. Du har ett ansvar för att planera din utbildning på site och skapa rätt förutsättningar för att genomföra kurser med hög kvalitet och väsentligt innehåll oavsett geografisk plats. I dina arbetsuppgifter innefattas att anpassa dig till kunder, företräda Swentech och främst, sätta människan i fokus under utbildning.

Hos Swentech samarbetar du internt med två andra kursledare i en mycket platt organisation. Med det innefattas en förväntan i ansvarstagande och initiativtagande i såväl planering som utveckling. Det finns en uttalad uppmuntran till att även vidareutveckla befintliga kurser alternativt addera nya kurser relevanta för verksamheten. Ett kurstillfälle tar max 12 deltagare och pågår 1–5 dagar.

Primära arbetsuppgifter innefattar att:
– hålla utbildning inom lödteknik och annan bindningsteknik
– hålla elektronikkurser inom ellära, mätteknik, felsökning, standarder/regelverk och kvalitet
– utbilda både hands-on och teoretiskt
– planera kurser under eget ansvar
– representera Swentech mot kund inom produktionstekniska och kvalitetstekniska ämnen
– resa 10-20 veckor/år, ca 5 dagar/tillfälle
– hålla goda kundrelationer och agera stöd för kunder i konsulterande frågor
– möta kursdeltagare utan prestige och tillämpa kompetensutveckling
– följa upp med efterarbete, såsom kursintyg och behörighetsbevis

Swentech bistår med eventuella certifikat för ny kursledare inom sju olika områden.

Din profil

Du har mest troligt jobbat en längre tid inom teknikens värld och funderar på att använda dina erfarenheter och kompetenser som din expertis. Som person har du en mycket god förmåga att uppfatta kunders behov och är en people-person. Du uppskattar att fördjupa dig i det tekniska och ser ett stort värde i att ständigt utvecklas. I din professionella identitet vet du med dig att ditt pedagogiska och positiva förhållningssätt uppskattas och bör användas mer. Som pricken över i:et har du gott om tålamod och en god självdistans.
Som komplement till din yrkesprofession gör du avtryck som visar på goda relationer med såväl kundkontakter och interna relationer som närmsta kollegor.
För dig är det positivt med förändringar och du tar gärna initiativ till utveckling i en verksamhet. Din prestigelöshet låter dig chansa för att lyckas likaväl som att sopa av dig en mindre bra idé.

Sammanfattningvis behöver du:
– brinna för att utbilda/utveckla människor
– ha ett tekniskt intresse och god kompetens
– 8-10 års yrkeslivserfarenhet från elektronikproduktion
– kunna resa i intervaller av 5 dagar 10 -20 v/år
– ha goda kunskaper inom engelska och svenska i både tal och skrift
– ha god självdistans och vara tillitsfull
– vara nyfiken och vetgirig

Det är meriterande med:
– tidigare erfarenhet av roll som kursledare
– kunskaper inom metallurgiska och/eller kemistudier
– kunskap inom fler språk

Tjänsten kräver att du har körkort samt behärskar engelska i utbildningssyfte.

Uppfyller du inte alla kraven men är säker på att du kan vara rätt person för tjänsten? Sök! Så tar vi tillsammans reda på om det är du som är Swentechs nya kursledare.

Ansökningsförfarande

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan. Varmt välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev!

Har du frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Anna Carlbaum 08-120 971 73, anna.carlbaum@skill.se

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info

Om arbetsgivaren

Swentech Utbildning AB grundades år 1993 av Sven Ek, en av branschens främsta experter och var det första privatägda företaget som år 1997 blev auktoriserade av Försvarets Materielverk, FMV.
Vi sätter alltid den enskilde deltagaren i centrum på våra utbildningar. Med det menar vi att varje deltagare får den tid och hjälp de behöver utifrån sina förkunskaper. 27 år efter grundandet av Swentech kan vi konstatera att vår idé håller.
Det bästa beviset på det är våra uppdragsgivare och tusentals deltagare som genom åren medverkat på våra utbildningar. Vi är mycket tacksamma för det förtroende som visats oss och arbetar hårt för att fortsättningsvis ligga i yttersta framkant när det gäller utbildning inom elektronik.

Vi ska till den enskilde och till företag erbjuda förstklassig elektronikutbildning inom förbindnings- och produktionsteknik. Utbildningen ska snabbt kunna omsättas till verkligheten och bidra till fler och tryggare affärer.

Vi förfogar över moderna utbildningslokaler och kan ta emot upp till 24 deltagare.

Ett axplock av våra kunder och samarbetspartner hittas på vår hemsida, swentech.se.