SATS söker Nordic Category Purchaser – Construction / Facility Mgmt

SATS söker Nordic Category Purchaser – Construction / Facility Mgmt

"We will make the Nordic people healthier and happier." SATSELIXIA:s mission är att varje dag sträva mot att göra Nordens befolkning hälsosammare och lyckligare.
SATSELIXIA
ingår i Health & Fitness Nordic (HFN) som ägs av Altor (51 %) och
TryghedsGruppen (49 %). Huvudägarna har en gemensam vision för den fortsatta utvecklingen av träningsbranschen i Norden.

SATSELIXIA i siffror
-Omkring 160
träningscenter i Norden
-Mer än 8 000
medarbetare, vilket motsvarar cirka 2 000 heltidsanställda
-Omsättning: cirka
2,8 miljarder NOK
-22 miljoner besök
under år 2017

SATS Inköpsavdelning är en nordisk funktion som tillhör den nordiska ekonomiavdelningen. Precis som andra nordiska funktioner inom SATS så arbetar inköp över alla de länder och juridiska enheter där SATS har verksamhet vilket för närvarande är Finland, Norge och Sverige.
Den nordiska inköpsfunktionen är en strategisk och taktisk inköpsorganisation som bistår både de andra nordiska funktionerna så väl som de lokala landsorganisationerna med inköpssupport och inköpskompetens.

Till vårt team söker
vi nu en Nordic Category Purchaser - Construction/Facility med placering i
Stockholm eller Oslo.
I den här rollen är
huvudfokus Construction (50-60%) men du kommer också ha ansvar för andra kategorier. Rollen innebär resor i norden och ett nära samarbete med de lokala
Development-avdelningarna. Detta för att internt, hålla kontakt med lokala och nordiska budgetägare samt att externt, driva inköpsprojekt och upprätthålla en nordisk eller internationell leverantörsbas.

Ansvarsområden
-Category Management ansvar för kategorien
Construction / Facility vilket omfattar alla typer av inköp inom kategorien, så väl större ombyggnadsprojekt (CAPEX) som mindre reparations och underhålls relaterade inköp (OPEX).
  • Helhetsansvar för de leverantörer och processer som ingår i kategorin från utvärdering och sourcing av nya leverantörer inklusive kontraktering i enlighet med SATS kontraktmallar och rutiner.
  • Löpande leverantörsuppföljningar och
säkerställande av leverans i enlighet med gällande avtal.
-Löpande utmana, ge input till och bidra till att utveckla SATS nordiska bygg och designmanual för att säkerställa full effekt av ingångna avtal samt en effektiv och kostnadseffektiv konstruktionsprocess.

Bakgrund
  • Mycket analytiskt lagd och hög kunskapsnivå och erfarenhet i de olika Microsoft office produkterna, speciellt excel.
  • Förhandlingserfarenhet och erfarenhet från kontraktsförhandlingar inom entreprenad och konstruktion och god erfarenhet av avtalsjuridik både vad det gäller olika upphandlingsformer samt entreprenadavtal så som AB04, ABT06 etc.
  • +5 års erfarenhet från en inköpsmiljö inom entreprenad eller byggindustrin, med fördel från ett medel till stort bygg- eller entreprenadföretag eller från en motsvarande beställar- / inköpsorganisation.
  • En god kommunikatör både internt och externt med goda kunskaper i engelska som är språket för all nordisk kommunikation samt avtal.
  • Med fördel en akademisk examen inom ekonomi, civil ingenjör, logistik eller inköp.
Låter det intressant? Välkommen med din ansökan senast den
20 augusti. Urval och intervjuer genomförs löpande med hänsyn till semestertider.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SATS
Sista ansökningsdag 20 aug (1 dag kvar)