Chef Net Revenue Management till Orkla Confectionery & Snacks

Chef Net Revenue Management till Orkla Confectionery & Snacks

Vi söker en chef för Net Revenue Managementteamet på Orkla Confectionery & Snacks!

Är du en strategisk och analytisk senior Business Controller med starkt kommersiellt tänk och ledarerfarenhet? Har du ett driv att hitta nyckelfaktorerna för att maximera lönsamhet? Vi söker dig med stark genomförandekraft som får förändringar att ske i ett stort bolag med entreprenöriell anda. Du kommer i rollen att fortsätta bygga och bidra till en resultatorienterad och affärsmässig kultur och att knyta ihop finansförståelsen med det kommersiella.

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren

Du kommer till ett marknadsledande företag med fantastiska varumärken. Kulturen präglas av ett högt engagemang och en personlig stämning där alla får möjlighet att ta plats och utvecklas. Modig, pålitlig och inspirerande är Orklas värdeord vilka hjälper oss att utmana och leverera mot våra affärsmål. Orkla erbjuder dig ett utvecklande arbete i en stimulerande miljö med goda karriärmöjligheter inom hela Orkla-koncernen.

Simon Tjäder, direktör Försäljning & Kategori, säger: "Det är våra medarbetare som är vår viktigaste tillgång. Därför jobbar vi med stor frihet och mandat i samtliga roller vilket gör oss snabba och innovativa. Fokus på individuell utveckling gör att vi ständigt växer och är redo för nya utmaningar. Sen är det viktigt att vi har roligt på vägen för jag är övertygad om att våra resultat blir bättre då!"

Beskrivning av tjänsten

Som chef för Net Revenue Management leder och utvecklar du NRM teamet och stöttar säljfunktionen inom förhandlingar, analys och aktiviteter för att driva en lönsam affär.

NRM teamet utvecklar, driver och analyserar försäljningsprognoser, mix, kampanjprogram och utfall, lönsamhetsförbättringar och sammankopplar med externanalysen för att utveckla affären.

Som chef för Net Revenue Management är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Leda och coacha ett team om tre personer
  • Uppdatera och systematiskt utveckla uppföljning av affären
  • Driva säljfunktionens input i affärsplanen
  • Skapa och följa upp försäljningsmål
  • Business Case
  • Konsolidering och analys av KAM prognos
  • Kampanjanalys
  • Analys av årsplan avseende pris, volym, mix
  • Stötta KAM team i förhandlingar och med att ta fram affärsplaner
Du sitter med i ledningsgruppen för Försäljning & Kategori och rapporterar till försäljnings- och kategoridirektören.

Vem är du?

Du har en högskoleexamen inom ekonomi och minst fem års erfarenhet som Business Controller med inriktning analys och uppföljning. Det är meriterande med erfarenhet från FMCG segmentet och inom försäljning och marknad. Vi tror att du har arbetet nära verksamheten och stöttat upp med struktur, återkoppling och analys med fokus på att driva affären vidare. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet, framförallt i Excel och Powerpoint.

Du är prestationsinriktad och har ett starkt intresse för att utveckla verksamheten framåt. Vi tror vidare att du är analytisk och har en naturlig förmåga att kommunicera finansiella utfall och förmedla drivarna av lönsamheten i affären till verksamheten. Du har ett helhetsperspektiv, ett starkt kommersiellt tänk och förståelse för hela affären. För att passa i rollen behöver du trivas med analysen men också att proaktivt ta initiativ och att interagera med många delar i organisationen. Du är en lagspelare och mån om att tillsammans med dina kollegor driva förändring i bolaget.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Orkla Confectionery & Snacks med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Nadja Linder, tel 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du söker rollen.

Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Nadja Linder
Telefon 070 796 95 97
Email Mejla Nadja Linder
Område Sundbyberg
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 16 dec 2022 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Orkla är den ledande aktören inom FMCG i Norden och Baltikum, och har även viktiga marknader i Centraleuropa, Österrike och Indien. Orkla har 21.000 anställda som är verksamma i 28 länder och har en omsättning på 50 miljarder NOK. Orkla Confectionery & Snacks Sverige är en ledande snacks- och kexleverantör med välkända och starka varumärken såsom OLW, Göteborgs Kex, Ballerina, Singoalla, Utvalda, Brago, Smash m.fl. Bolaget tillverkar och säljer produkter inom segmenten kex, konfektyr, chips, nötter, popcorn, ostsnacks, choklad och lakrits. I Sverige har Orkla Confectionery & Snacks ca 600 medarbetare och en omsättning på 1,9 miljarder SEK.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.