Administrativ chef till Kulturens

Administrativ chef till Kulturens

Kulturens - det självklara studieförbundet för kulturutövare!

Om Kulturens Bildningsverksamhet
Studieförbundet Kulturens Bildningsverksamhet är Sveriges yngsta studieförbund. Kulturens bedriver folkbildningsverksamhet inom sång, musik, teater, berättande, film, bild och form med mera. Verksamheten anordnas i hela landet och ofta i samarbete med någon av Kulturens 18 medlemsorganisationer eller hundratals samarbetsföreningar. Kulturens är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation. Förbundet består av förbundsstyrelse och sex regioner som leds av regionstyrelser.

Kulturens ska
  • verka för att etablerade och nya kulturutövare, ideella som professionella, ges möjligheter att utvecklas personligt, kulturellt och konstnärligt
  • möjliggöra och skapa mötesplatser för kulturutövare och kulturverksamheter
  • arbeta för en livfull folkbildningsverksamhet i hela landet
  • påverka förutsättningarna för folkbildningen för att skapa bättre villkor för kulturverksamheter och kulturutövare
  • synliggöra den kulturverksamhet som bedrivs i hela landet.
Vill du vara med och utveckla Kulturens in i framtiden - välkommen! Läs mer här www.kulturens.se

Om uppdraget
Som Administrativ chef har du ett övergripande sammanhållande ansvar för verksamhetens administrativa funktioner. Kulturens befinner sig mitt i en spännande verksamhetsutvecklingsfas - vi söker dig som vill vara med på den resan.

Som Administrativ chef på Kulturens har du ansvar för:
  • Ekonomi, där det operativa arbetet är outsourcat till ett helägt dotterbolag. Ditt fokus kommer att ligga på budget och uppföljning av ekonomin i förhållande till verksamheten.
  • HR, du kommer övergripande stötta cheferna i deras arbete när det kommer till HR/personalfrågor. Genom digitalisering och att skapa struktur underlätta personalrelaterade processer och rutiner. Du kommer också ha direkt personalansvar för det administrativa teamet med 5 medarbetare.
  • Kvalitet, med fokus på utvecklingen av ett kvalitetsledningssystem, är ett viktigt område där Kulturens förstärker kompetensen med en ny medarbetare efter sommaren.
  • Administration, uppdatering och säkerställande att rutiner och processer efterlevs och utvecklas för Kulturens olika delar.
  • Regionsamordning, kommer hanteras operativt av två medarbetare i det administrativa teamet. Du kommer stötta i detta samt vara engagerad och sammanhållande för regionernas arbete.
Du kommer ingå i Kulturens ledningsgrupp och där vara med och driva verksamheten på ett övergripande plan.

Kulturens rikskansli ligger i Sundbyberg. Förbundet har ca 40 engagerade och kompetenta medarbetare som arbetar både nationellt och regionalt.

Vem är du?
Vi söker dig som är trygg i ditt ledarskap och har erfarenhet av personalansvar, gärna från idéburen verksamhet, offentlig verksamhet och/eller civilsamhället, och då i synnerhet studieförbund. Som person är du samarbetsinriktad med en stark tro på Kulturens kärnvärden och folkbildningen samt dess unika möjligheter.

Du har erfarenhet från uppföljning av en verksamhet och dess ekonomi med god förankring i teoretiska kunskaper i ekonomi. Du trivs att arbeta med förändring och utveckling i en verksamhet. Du kommer till din rätt när du jobbar med helhet och med det större perspektivet.

Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Som person är du:
Förtroendeskapande både internt och externt samtidigt som du har pondus med hög integritet och genomslagskraft. Du är en stabil och trygg ledare med hög social kompetens som har uthållighet och tålamod att jobba långsiktigt med olika frågor.

Du är strukturerad med förmåga att se effektiviseringsmöjligheter i processer och rutiner, både i det lilla och det stora perspektivet.

Intresserad? Ring rekryteringskonsult Helena Björk 070 951 35 69 eller Fredrika Schartau 070 510 71 30, vi kommer påbörja intervjufasen efter sista ansökningsdag har passerat. Sista ansökningsdag är 22 augusti 2021.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Administration, Kontorschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Signpost
Sista ansökningsdag 23 aug 2022 (11 dagar kvar)