Löneadministratör till Kommunal

Löneadministratör till Kommunal

Är du en kunnig och serviceinriktad löneadministratör som trivs med att arbeta med varierande arbetsuppgifter ? Vill du få möjlighet att vara delaktig i förbättringsprocesser inom lön och därtill har goda kunskaper i Hogia? Kommunal är ett fackförbund med över en halv miljon medlemmar. Vi finns till för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i övrigt. Kommunals Ekonomicenter i Sundbyberg / Stockholm söker nu en ny medarbetare som brinner för lönefrågor och service!

Arbetsuppgifter

Här kommer du att arbeta i en lönegrupp tillsammans med fem kollegor, där ni ansvarar för hela lönekedjan för 19 organisationer. Det innebär bland annat manuella registreringar, löneberedningar, tillämpningar av kollektivavtal, internkontroller, utredningar, beräkningar av exempelvis sjuklöner och semestersaldon, rättningar av lön och efterrapporteringar.

Arbetet sker främst i lönesystemet Hogia Lön plus, webbportalen, Hogia HR Admin och Hogia PBM integration tool. I rollen ingår även att via mail och telefon ge rådgivning och stöd till chefer och medarbetare samt att ta fram statistik och intyg till myndigheter som till exempel SCB, Försäkringskassan och Skatteverket.

Lönegruppen du tillhör har en bred kompetens inom lön och arbetar tillsammans enligt LEAN-metodiken för att lösa arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt och med bästa service till kunderna.

Vem är du?

Vi söker dig med minst ett par års erfarenhet av arbete som löneadministratör och en påbyggnadsutbildning inom lön. Du har arbetat självständigt med hela lönekedjan inklusive semester- och årsskiftesrutiner. Erfarenhet av Hogia Lön Plus ses som mycket meriterande.

För att trivas hos oss ser vi att du är noggrann, positiv och har god samarbetsförmåga. Vidare tror vi att du har ett strukturerat och proaktivt arbetssätt och tycker om att arbeta detaljorienterat. Det är viktigt att du fungerar bra i team då du har ett nära samarbete med dina kollegor. Som person är du engagerad och driven och tar stort ansvar för din arbetsinsats. Ditt systemintresse och analytiska arbetssätt kommer vara värdefullt vid felsökning och utredning i lönesystemet. Då vi hela tiden försöker förbättra oss så uppskattar vi om du gillar att jobba med förändringar.

Övrigt

För denna tjänst tillämpar vi provanställning och önskat tillträde är snarast möjligt. Placeringsort är på Kommunals ekonomicenter i Sundbyberg. Urval och intervju sker löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. På ekonomicentret arbetar 32 medarbetare i trivsamma fina lokaler med löpande ekonomi-, löne- och reseräkningsadministration. Kommunal lägger stor vikt vid arbetsmiljön. Vi tillämpar individuell lönesättning. Kollektivavtal finns med Handelsanställdas förbund.

Vi förutsätter att du som söker delar Kommunals värderingar. Kommunal arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill tillvarata de positiva effekter som en jämn könsfördelning och en ökad mångfald kan tillföra verksamheten. Facklig företrädare för Handels tjänstmannaklubb är Jessica Larsson 010- 442 73 80.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 27 mars (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.