CFO till Best Western Hotels & Resorts Scandinavia

CFO till Best Western Hotels & Resorts Scandinavia

Har du bred erfarenhet av ekonomistyrning och goda redovisningskunskaper? Trivs du i en central roll innehållande utveckling av flöden och processer? Söker du en verksamhetsnära roll med affären i fokus? Då kan det vara dig vi söker!

Vi söker nu en CFO till bolagets ekonomiavdelning. Rollen är bred där du har det yttersta ansvaret för att säkerställa redovisning och ekonomiprocesser samtidigt som du är en drivande part i arbetet med ständig utveckling av rutiner och rapportering, hela tiden med affären i fokus.

Arbetsbeskrivning:
 • Ansvara för ekonomifunktionen (idag 2 personer) som hanterar myndighetsrapportering, bolags- och koncernredovisning.
 • Ansvara för rapportering till företagsledning och styrelse.
 • Ansvara för affärsanalys och ekonomistyrning.
 • Driva arbetet kring prognoser och budget.
 • Hantera frågor som rör kapitalkrav, finansiering, likviditetsplanering samt regelefterlevnad
 • Vara den naturliga kontakten mot myndigheter och revisorer.
Du kommer arbeta nära och rapportera till VD och ingår i
Best Western Scandinavias ledningsgrupp. Till din hjälp har du 2 personer (Ekonomichef och Ekonomiassistent) samt konsulter som idag hanterar dotterbolagens redovisning.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Sundbyberg.

Profilbeskrivning:
 • Akademisk examen eller likvärdigt.
 • Gedigen erfarenhet inom ekonomistyrning, redovisning och regelverksfrågor, troligtvis i tidigare roll som CFO/Ekonomichef eller motsvarande.
 • Ett starkt intresse av att förstå och analysera affären och på så vis bidra till att förbättra koncernens lönsamhet.
 • En förmåga att driva igenom förändringar.
Meriterande:
 • Tidigare ledarerfarenhet
 • Branschvana eller erfarenhet från tjänsteföretag
 • Du är självgående och har en förmåga att ta initiativ för utveckling.

Eftersom tjänsten är klart utåtriktad med många kontaktytor mot egna hotell, kollegor och i hotellbranschen, är du kommunikativ och social och ser möten med olika typer av människor som en naturlig sak. Du kommer också att ha kontakt med Best Westerns huvudkontor i Phoenix, USA då stora ekonomiska flöden går den vägen.

Som person har du en öppen personlighet samtidigt som du har ett tydligt affärstänk och är analytisk.

Stämmer detta in på dig? Då kan vi erbjuda dig en spännande och utvecklande tjänst på ett bolag i klar medvind och med dedikerade medarbetare som hela tiden vill göra skillnad. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Best Western ger lika anställningsmöjligheter (EEO) till alla anställda och sökande till anställning utan hänsyn till ras, färg, religion, ses, sexuell läggning, civilstånd, graviditet, föräldrastatus, nationellt ursprung, etnisk bakgrund, ålder, funktionshinder, politisk åsikt, social status, veteranstatus, fackligt medlemskap eller genetik.

Organisationsbeskrivning

Best Western Hotels & Resorts Scandinavia är ett fristående bolag som ansvarar för kedjans varumärken i Sverige, Norge, Danmark och Island. Totalt finns det idag drygt 160 hotell fördelat på 8 olika hotellvarumärken. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg.

Intresserar denna roll dig? Välkommen med din ansökan på
Finance Recruitments hemsida. Vid frågor, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Fredrik Sjöberg 0707129297.

Sökord: ekonomi, stockholm, cfo, ekonomichef, group controller, group account controller
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Hotell & Restaurang, Chef & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.financerecruitment.se
Sista ansökningsdag 28 juli 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på Finance Recruitment har tillsammans över 20 års erfarenhet av rekrytering från Stockholm och London. Genom att engagera oss i våra kunders behov och våra kandidaters önskemål matchar vi kravprofil med rätt kompetens. Vi tror på specialisering och fokuserar enbart på roller inom ekonomi, bank och finans för att säkerställa en kvalitativ leverans. Vi sköter hela rekryteringsprocessen från start till slut och du som kund kan känna dig trygg i att du har en kontaktperson genom hela processen så att ingen relevant information går förlorad. Vi tillhandahåller konsultuppdrag och rekryteringstjänster, vi har idag ett etablerat nätverk med Sveriges bästa ekonomer. www.financerecruitment.se