Business Analyst sökes till Byggvarubedömningen!

Business Analyst sökes till Byggvarubedömningen!

Drivs du av att arbeta i gränslandet mellan IT och verksamheten? Skulle du vilja göra det i en värdebaserad organisation där dina ambitioner uppmuntras? Just nu söker vi en Business Analyst till Byggvarubedömningen som arbetar med bedömningar av byggvaror utifrån ett miljö- och hållbarhetsperspektiv. Som Business Analyst på Byggvarubedömningen kan du göra skillnad genom att förbättra och vidareutveckla centrala IT-system vilket hjälper bygg- och fastighetsbranschen att göra medvetet hållbara byggmaterialval, idag och inför framtiden!

Om tjänsten

Rollen som Business Analyst innebär att planera och leda kravarbetet för Byggvarubedömningens Webbtjänst som utgör navet i verksamheten. Webbtjänsten har idag ca 22 000 användare med varierande behov och användning av våra tjänster. I rollen som Business Analyst på Byggvarubedömningen får du chansen att lyfta blicken och se till helheten.

Arbetet är till stor del självständigt och innebär att upprätthålla flertalet dialoger och kontakter, både internt och externt. Som Business Analyst utgör man länken mellan användarna och utvecklarna där behov och önskemål inventeras, analyseras och omformuleras till konkreta utvecklingsaktiviteter vilket också innebär styrning av och kravställning mot systemleverantörer. Du, tillsammans med övriga i organisationen, arbetar mot ett gemensamt mål; att leverera en välfungerande mjukvara.

Vidare innebär rollen också att närvara vid demos och framtagandet av UX/design, agera som produktägarens högra hand vid behov, ta fram mätvärden för projekt och förvaltning, och mycket mer.

Arbetsplats: För närvarande arbetar vi enligt en hybridmodell med upp till 50% distansarbete.

Är det här du?

För att bli framgångsrik i rollen har du ett par års erfarenhet i rollen som Business Analyst. Du är välorienterad inom databaser och förstår vad man kan möjliggöra med SQL. Troligen har du också en akademisk utbildning inom relevant område, även om akademiska meriter kan tillgodoses genom relevant arbetslivserfarenhet. Vidare har du en vilja att både förstå och möta verksamhetens behov och dess koppling till tekniken. Troligen är du dessutom välbekant med agila arbetsmetoder och väletablerade projekt- och förvaltningsmodeller.

Som person är du analytisk, lösningsorienterad med en förmåga att driva förändringsprocesser. Du är flexibel, kan växla mellan olika perspektiv och har mod att utmana invanda sanningar med nya angreppssätt och idéer. Samtidigt är du lyhörd och är öppen för andras input med målet att skapa kvalitativa och förvaltningsbara lösningar. Utöver detta uttrycker du dig väl i svenska och engelska i både tal och skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Byggvarubedömningen med Level Recruitment. För att söka tjänsten, klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Stina Koskijev på 08-120 50 421. Du kan också maila på stina.koskijev@levelrecruitment.se - vänligen observera att inga ansökningar tas emot på mail. Välkommen in med din ansökan!

Hej! Stina Koskijev här! Ansvarig Rekryteringskonsult. Jag vill bara informera att jag kommer vara på semester under veckorna 28-30 och därmed kommer rekryteringsprocessen vara lite vilande under dessa veckor. Du är mycket välkommen in med din ansökan men kontakt kring din ansökan kommer inte ske förrän tidigast v.31. Trevlig sommar!
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 okt 2022 (76 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Byggvarubedömningen är en icke vinstdrivande ekonomisk förening som jobbar på uppdrag av 60 stora branschaktörer i Sverige. Vi bedömer och tillhandahåller information och tjänster kring hållbarhetsbedömda varor samt främjar produktutvecklingen mot en giftfri och god bebyggd miljö.