Teknikchef till Arriva i Stockholm

Teknikchef till Arriva i Stockholm

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.
Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Arriva i Stockholm söker nu en chef för teknikavdelningen inom Teknikdivisionen för buss och tåg. Är du intresserad av att leda och utveckla arbete med att säkra Arrivas fordonsflotta? Är du ledare idag med erfarenhet från förändringsprocesser? Arriva i Stockholm söker nu en Teknikchef - välkommen in med din ansökan redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Din roll blir en central del i företaget och du kommer sitta med i ledningsgruppen för Teknikdivisionen och arbeta aktivt med utvecklingen av mål, strategier, styrning och uppföljning. Omkostnader relaterade till fordonsflottan utgör en stor del av kostnaderna inom branschen och har stor effekt på sista raden vilket innebär att teknikdivisionen är ett prioriterat område för Arriva.

Arriva är starkt värderingsstyrt med stora ambitioner att växa de kommande åren. Du kommer till ett internationellt bolag som satsar på sin personal samtidigt som vi just nu investerar stora resurser på nya system och förbättrade arbetsmetoder för att öka kvaliteten för sina resenärer. Arriva har starka ägare i ryggen med uthållighet för stora verksamhetsförändringar.

Du kommer få en avgörande roll i en bransch som fyller en viktig samhällsfunktion då bra kollektivtrafik inte bara är en förutsättning för ett fungerande stadsliv utan också viktigt för miljön. Avdelningen som du kommer att tillhöra är ganska ny i sin konstellation så du kommer ha stora möjligheter att tillsammans med ditt team forma arbetsprocesser och arbetsmiljön inom teknikavdelningen Vi tillämpar individuell lönesättning och erbjuder dessutom ett attraktivt förmånspaket.

Dina framtida arbetsuppgifter

I din roll som Teknikchef kommer du ha det övergripande ansvaret över ditt team. Gruppen består av ett team av kunniga och engagerade medarbetare med specialkompetens inom båda buss och tåg teknik. Du kommer även att säkerställa, utveckla och driva igenom förändringsarbete på längre sikt.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:
  • Ge stöd och support till teknikavdelningen
  • Analysera nyckeltalen för teknikavdelningen
  • Säkerställa rätt fordonsflotta
  • Arbeta med att framtidssäkrad Arrivas fordonsflotta
  • Arbeta mot standardisering av arbetet och utveckla best practices
  • Utveckla arbetssätten och metodiken och säkerställa att gruppen använder planeringsverktygen på bästa sätt arbete
  • Aktivt arbeta med utveckling av mål, strategier, styrning och uppföljning inom planeringsarbetet
  • Bidra med din kompetens vid anbudsförfaranden
  • Kommunicera med trafikhuvudmän i frågor som rör fordon
  • Ledningsgruppsarbete
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer ha din placering i Råsta. Du rapporterar direkt till direktören för teknikdivisionen och sitter med i Teknikdivisionens ledningsgrupp. Tjänsten är på heltid och startar så snart rätt person kan vara på plats.

Vem är du?

Vi söker en ledare som förstår komplexiteten och betydelsen av ett framåtriktat teknikarbete. Du har ett genuint intresse för människor och är en person som gillar att nätverka både internt och externt. Du är analytiskt lagd men har samtidig en hands-on personlighet. Nyfikenhet och entusiasm för en bransch som verkar för klimatsmart resande är en tillgång.

I din roll som Teknikchef är det viktigt att du är en god kommunikatör eftersom du kontinuerligt kommer att kommunicera med allt ifrån mekaniker, verkstadschefer, ledningsgrupp, trafikhuvudmän och fackförbund. Du har praktisk erfarenhet av att driva verksamheter mot uppsatta mål och budgetar och har en förståelse för ekonomisk styrning och konsekvens. Din resultatorientering och din förmåga att se långsiktiga lösningar kommer vara vitala för organisationen. Du pratar och skriver svenska och engelska flytande.

Intresserad?

Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi hantera endast ansökningar via hemsidan

Vid frågor kontakt gärna Teknik Direktör Annette Jensen: Annette.Jensen@arriva.se
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Arriva Sverige AB
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 8 nov 2020 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?