Arrivas Bussförarutbildning

Arrivas Bussförarutbildning

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.
Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Det saknas bussförare i Sverige och i Stockholm. Därför har Arriva startat en bussförarutbildning i egen regi, som ger busskörkort och yrkeskompetensbevis. Arriva satsar på att attrahera motiverade och ansvarsfulla människor för att snarast fylla ett viktigt behov.
  • Arriva tar, både för egen del men också som ett ansvar för branschen, på sig uppgiften att utbilda fler bussförare och söker nu motiverade personer till utbildningsplatserna
  • Våra utgångspunkter baseras på Arrivas värdegrund och är bl a fokus på service, säkerhet och miljön.
  • Vi vill rekrytera förare som är motiverade och som känner stolthet för sitt yrke, därför ställer vi höga krav på service och kompetens för de personer som antas till utbildningen. Vi söker medarbetare med ett starkt ansvars- och säkerhetstänkande.
Du som söker genomgår först tester för att man skall kunna bedöma om hen kommer att klara utbildningen. Därefter kommer lagstadgade prov för både körkort och yrkeskompetensbevis genomföras, vilka ställer höga krav på svensk språkförståelse.

Målet är att utexaminera 80 förare per år.

Utbildningen pågår 8-12 veckor. Läs mer om utbildningen på www.korabuss.se

Är du intresserad av utbildningen? Skicka in en anmälan så kommer vi att kontakta dig.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Extrajobb
Rekrytering hanteras av Arriva Sverige AB
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 22 feb 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?