Arriva söker en fastighetsingenjör

Arriva söker en fastighetsingenjör

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka.
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.
Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Ditt uppdrag

I rollen som Fastighetsingenjör är driftsäkerhet ditt övergripande uppdrag. Det innefattar att svara för fastighetsförvaltning och byggprojektledning inom Arriva:s fastighetsavdelning. Avdelningen ansvarar ROT-uppdrag, brand-, sprinklersystem, tryckbärande- och lyftanordningar, VVS, styr och regler och fastighetssystem samt energiuppföljning. Det innebär att du:
  • Ansvarar för projektledningen av om och tillbyggnationer gällande fastighetstekniska installationer, depåer, rastlokaler och verksamhetsinstallationer
  • Hanterar fastighetstekniska installationer gällande depåer, rastlokaler och verksamhets installationer
  • Hanterar larm och felanmälningar med felavhjälpande underhåll avseende depåer och verksamhet
  • Har daglig kontakt med entreprenörer och fastighetstekniker samt specialister
  • Aktivt arbetar med fastighetsförvaltning av befintliga installationer
  • Identifierar och följer upp avvikelser samt genomför mindre förbättringsåtgärder
  • Ansvarar för att egenkontroller avseende fastighetstekniska installationer i våra fastigheter är utförda
. Ansvarar för energiavläsningar och kvalitetssäkring av data

Självklart är du engagerad och behjälplig i fastighetsfrågor av daglig karaktär både internt och externt. Dina arbetsdagar utgår från kontoret men innefattar ofta besök ute i vårt fastighetsbestånd. Beredskapstjänstgöring kan komma att ingå i tjänsten.

Om fastighetsavdelningen
Fastighetsavdelningen ansvarar för Arriva:s samtliga buss- och tågdepåers tekniska installationer och dess stödsystem. Detta omfattar bl.a. ett tiotal undercentraler och ett trettiotal ventilationssystem. Avdelningen ansvarar för drift och underhåll av installationer samt driftåtgärder och framtida planering för dessa system.

Din bakgrund
Du har utöver relevant eftergymnasial utbildning (ingenjör inom fastighet eller annan relevant teknisk utbildning på högskolenivå) minst 3-4 års erfarenhet av teknisk förvaltning/drift av fastigheter alternativt som teknisk konsult/projektledare för fastigheter. Du har utbildning och erfarenhet av värme, ventilation, kyla, VVS och styr/övervakning och insikt i hur olika system samverkar - du har förmåga att se strategiskt på tekniska installationer som syftar till energieffektivisering och bra inomhusklimat. Det är meriterande om du har el-behörighet. Tjänsten kräver att du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift, att du behärskar engelska samt är van användare av Office-paketet. B-körkort är också nödvändigt. Du har god erfarenhet från att arbeta med renovering och tillbyggnader samt energi, drift- och energisparåtgärder i ett fastighetsbestånd. Antingen från ett fastighetsägareföretag eller som entreprenör. Som person har du ett helhetsperspektiv i ditt arbetssätt, är kommunikativ och serviceinriktad och gillar att samarbeta. Vi tror också att du genom ditt engagemang möter kundernas behov i deras frågor som berör fastighetsfrågor i stort som smått. Utifrån din analytiska förmåga och handlingskraft arbetar du aktivt för att minska energianvändningen. Du trivs helt enkelt med att utveckla och förbättra processer

Din framtid hos oss
Vi erbjuder en flexibel och varierande arbetsmiljö som bjuder på många interpersonella möten. Arbetet sker såväl enskilt som i tätt samarbete med fastighetstekniker, fastighetskoordinator och driftentreprenörer. Samarbete med specialister, projektansvariga och förvaltare förekommer också. Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning. Vi sitter i trevliga lokaler med goda kommunikationer vid Råsta depån.

Ditt nästa steg
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök-knappen nedan. För information om tjänsten, kontakta Conny Håkansson (Fastighetschef) 076-854 89 08 eller Axelina Lyngstad (HR Business Partner) 0738495293. Vi arbetar löpande med urval så skicka din ansökan snarast.
Vi hanterar endast ansökningar genom hemsidan.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 26 nov (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?