Arriva Råsta söker bussförare till sommaren 2019

Arriva Råsta söker bussförare till sommaren 2019

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.
Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Om jobbet

Som bussförare på Arriva är din huvudsakliga arbetsuppgift att på ett säkert sätt föra fram bussen och göra våra kunder nöjda, hela resan. Du har ett viktigt uppdrag, och är en del av samhällsnyttan, då det är ditt ansvar att våra resenärer kommer fram tryggt till sina skolor, arbeten och fritidsaktiviteter.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
  • Framföra bussen enligt Arrivas säkerhetsföreskrifter
  • Ge ett trevligt och positivt bemötande till våra kunder
  • Köra miljövänligt och mjukt
  • Kommunicera med trafikledning och övrig intern personal
  • Hålla sig uppdaterad gällande såväl interna regler och riktlinjer samt aktuella lagkrav
Du kommer att tillhöra Arrivas depå i Råsta. Arbetstiderna är varierande och delade pass är vanligt förekommande då det körs mest turer i rusningstrafik. Du börjar din anställning med en timanställning. Då vi har störst behov av extrapersonal under sommarmånaderna är det av stor vikt att du är tillgänglig mellan juni till september. Dock finns det möjlighet till förlängning under hösten.

Din utveckling är viktig för oss

Som ny förare på Arriva kommer du få utbildning och introduktion gällande arbetssätt och de linjer du ska köra. Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats med många härliga kollegor och en god stämning på arbetsplatsen. Du blir en del av en mångkulturell och internationell organisation i utveckling där vi uppmuntrar initiativ i vardagen och där din utveckling är viktig för oss. Självklart har vi kollektivavtal. För att du ska må bra så erbjuder vi bland annat friskvårdsbidrag och tillgång till gym på depån.

Din bakgrund

Som bussförare hos Arriva är det en självklarhet att du är positiv och att du har en hög arbetsmoral. Du är en lugn person som har förmågan att hålla huvudet kallt i stressiga situationer. Vi lägger stor vikt vid din personlighet och att du bidrar till att skapa en god och respektfull stämning bland passagerare och kollegor.

Krav för tjänsten:
  • Giltigt busskörkort (D)
  • Körtkort B för manuell växellåda
  • Genomförd YKB utbildning
  • Kunna kommunicera på svenska i tal och skrift
  • Erfarenhet från att köra buss samt tidigare arbeten där kommunikation och service har varit en betydande del är mycket meriterande men inget krav.
Ansökningsprocess

Då vår urvalsprocess sker löpande ser vi gärna att din ansökan är oss tillhanda så snart som möjligt, dock senast den 2019-03-23. Du söker tjänsten genom att klicka på länken nedan. På Arriva värdesätter vi mångfald och strävar efter en jämn ålders och könsfördelning. Vi ser gärna kvinnliga sökanden. Har du några frågor eller vill veta mer om att bli bussförare är du välkommen att mejla dina frågor till rekryteringsansvarig dan Eriksson dan.eriksson@arriva.se
Vi hanterar endast ansökningar genom hemsidan.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid, Säsongsjobb, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 26 mars (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?