Testingenjör med erfarenhet av hård- och mjukvara som är redo att ta nästa kliv!

Testingenjör med erfarenhet av hård- och mjukvara som är redo att ta nästa kliv!

Vill du ha en roll där du i labb och testmiljö får koordinera och jobba praktiskt med utrustning i form hårdvara som innefattar allt från pumpar, mixers, tankar, rörsystem och elinstallationer till mindre delar som styr- och övervakningsenheter? Vill du också jobba med mjukvara och att integrera olika mjukvarusystem i labbtestning? Gillar du att planera och utföra testning och att leda ett testteam?
Vill du arbeta hos ett globalt företag inom vattenhantering som har 16 000 anställda men där stämningen ändå är familjär? Då kan detta vara tjänsten för dig.
Sök tjänsten nu då vi selekterar löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker person till Xylem.

Hos Xylem bidrar man varje dag till att lösa världens vattenutmaningar. Xylems monitor & control-utveckling vill hela tiden ta fram de bästa erbjudandena för att styra och övervaka sina pumpar och mixers - i dag liksom i en framtid som alltmer handlar om smarta systemlösningar, digitalisering, uppkoppling och tjänster.

Xylem är ett globalt företag och du kommer arbeta från deras kontor i Sundbyberg. Xylem är ett teknikföretag som arbetar med utveckling av pumpar och mixers för hantering av vatten inom flera branscher och applikationsområden, till exempel pumpstationer, reningsverk, gruvindustri och byggplatser. Byggnaden ute i Sundbyberg består av cirka 350 medarbetare och majoriteten av dessa är ingenjörer vilket gör att hela byggnaden omges av en ingenjörsanda som inkluderar teknisk nyfikenhet, samarbete och innovation. En trappa nedanför Xylems reception håller labbet för utveckling inom styrning och övervakning att återuppbyggas och förbättras och det är här du kommer att ges frihet under ansvar.

Xylem har vunnit flera olika priser, och ett pris är Guldknappen, där dom blivit utnämnda till Sveriges mest föräldravänliga arbetsplats, då dom gör allt vad dom kan för att få ihop arbetslivet med privatlivet.

Arbetsuppgifter

Som testingenjör kommer du att jobba på Xylems labb för utveckling inom monitor & control (M&C) där du bland annat sammanställer, planerar och förverkligar Xylems behov av integrationstestning, automatisering och presentationsmöjligheter i labb. Jobbet berör produkter och system inom M&C-verksamhetens projekt såväl som linje. Du kommer att arbeta med både hårdvara som innefattar pumpar, mixers, tankar, rörsystem, elinstallationer och elektronikenheter samt med mjukvara för integrering i testsystem.

Du kommer till exempel..
 • Kravställa, specificera och bygga upp delar av Xylems nya labb för monitor & control
 • Specificera, planera och utföra testning
 • Leda testteam
Tjänsten passar dig som idag har en liknande roll men är redo att ta nästa kliv upp i en mer ledande position. I rollen finns stora möjligheter att påverka och utvecklas då Xylem växer starkt på det mekatroniska området och där mjukvarans betydelse för smarta produkter och systemlösningar blir alltmer framträdande.

Vi söker dig som
 • Är civil- eller högskoleingenjör inom relevant område, tillexempel elektroteknik eller teknisk fysik
 • Erfarenhet både praktiskt samt teoretiskt inom el/mekanik
 • Erfarenhet av testning i labb
 • Kunskap av mjukvara och att integrera olika mjukvarusystem
 • Talar och skriver på det svenska såval det engelska språket, då båda språken används både i den interna samt externa kommunikationen i det dagliga arbetet
Det är meriterande om du
 • Har relevant elbehörighet
 • Har haft roller så som teamansvarig/testledare tidigare
Som person är du nyfiken och självgående. Du har stor respekt för lagsamarbeten och trivs av att arbeta i team. Du är proaktiv i ditt sätt att arbeta och att komma med nya lösningar, samt strukturerad och drivande. Vidare ser vi att du vågar ta för dig och du är inte rädd för att komma upp med nya idéer.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägning
 • Omfattning: Heltid, långsiktigt
 • Placering: Sundbyberg, Xylems huvudkontor
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Xylems önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Xylem arbetar 17 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2018 en omsättning på 5,2 miljarder dollar.