Swedbank söker AML Analytiker och KYC Specialister

Swedbank söker AML Analytiker och KYC Specialister

Swedbank expanderar avdelningen Middle Office inom Svensk Bankverksamhet för att stärka arbetet i att motverka penningtvätt och bedrägerier. Vi söker dig som vill fortsätta karriären inom banksektorn och trivs i en roll med daglig kundkontakt. Välkommen med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Swedbanks räkning AML Analytiker och KYC Specialister.

Swedbank har idag ett starkt lag av AML-specialister för att säkerställa genomförande av den analys som krävs för att ha nödvändig kännedom om sina kunder. Övergripande fokus för avdelningen Middle Office är att säkerställa kundkännedom av hög kvalitet gällande de kunder som baserat på olika parametrar klassificeras som högriskkunder, oavsett i vilket steg i kundlivscykeln de befinner sig. Som en del av teamet utgör du en viktig länk i arbetet med att garantera att banken inte medverkar till penningtvätt eller andra former av finansiell kriminalitet.

Uppdragets omfattning är inledningsvis 6 månader med start så snart som möjligt. Därefter fortlöper uppdraget tillsvidare med goda chanser till direkt anställning hos Swedbank om samtliga parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare i avdelningen Middle Office kommer du bearbeta och analysera information som kunden lämnar vid ansökan i enlighet med de kundkännedomskrav som finns. Du kommer också att göra noggrann analys av kunder som klassificeras som högriskkunder eller kunder vars agerande motstrider beteendet som förväntats givet informationen de har angivit. Du kommer ha en löpande dialog med kunder och kollegor och vara en viktig roll i uppbyggnaden av bankens fortsatta AML-arbete, samt bidra till att bygga en välutvecklad AML-kultur.

Du kommer till exempel att:
 • Inhämta, analysera och kontrollera information om privat- och företagskunder i enlighet med de krav som finns för att identifiera eller utesluta penningtvätt
 • Föra dialog med kollegor och kunder för att säkerställa att all information som krävs för djupgående analys av kunder finns tillgänglig
 • Göra uppföljningar av kunder enligt de uppföljningskrav som finns för att kunna identifiera eller utesluta medverkan i penningtvätt eller annan finansiell kriminalitet
 • Aktivt delta i uppbyggnaden av väl fungerande arbetsprocesser
 • I samarbete med andra specialister på området svara på frågor från både kunder och interna kollegor rörande penningtvätt, kundkännedom och riskklassificering
Vi söker dig som
 • Har tidigare erfarenhet inom bank och kundrelationer
 • Har en högskoleutbildning inom ekonomi, juridik eller liknande
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt
 • Har åtminstone ett års erfarenhet av att arbeta med AML-relaterade frågor
För att både lyckas och trivas i rollen tror vi att du som person är noggrann och lösningsorienterad i ditt arbete. Du gillar att arbeta metodiskt med kunddata och kan se helheten, även vid hög arbetsbelastning. Du kan arbeta självständigt, men är samtidigt en lagspelare som vill ta ett aktivt ansvar för att vara med och utveckla AML-arbetet inom Swedbank. Vi tror också att du som söker är öppensinnad och orädd vilket innebär att du med entusiasm tar dig an nya arbetsuppgifter, såväl högt som lågt. Du drivs av att lära dig nya saker och att utvecklas både personligt och professionellt.

Övrig information
 • Start: Juni 2019
 • Omfattning: 6 månader med god chans till förlängning och eventuell överrekrytering
 • Lön: Enligt Överenskommelse
 • Placering: Sundbyberg
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swedbanks önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning, du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Swedbank.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedbank har sina rötter i den svenska sparbanksrörelsen, vars historia sträcker sig tillbaka till 1820. Närheten till kunden och det lokala samhället har varit i fokus ända sedan starten.

Avdelningen Svensk bankverksamhet (SBV) har cirka 4 miljoner privatkunder och 330 000 företagskunder och är därmed Swedbanks största affärsområde. På våra 218 kontor, sparbankernas drygt 200 kontor, Kundcenter samt i digitala tjänster erbjuds kunderna högklassig service, relevanta tjänster och produkter.

Våra medarbetare står bakom värderingarna att vi ska vara enkla, öppna och omtänksamma. I vardagen betyder det bland annat att våra tjänster och råd ska vara begripliga för envar och att vi håller vad vi lovar.