Nyexaminerade elektronikingenjörer till Xylem

Nyexaminerade elektronikingenjörer till Xylem

Vi söker nu två juniora supportingenjörer som läst en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom elektronik och mjukvara. Ligger ditt intresse mot kommunikation och du samtidigt gillar att komma med lösningsförslag och gärna vill resa i tjänsten - då kan du vara den vi söker. Xylem arbetar med att lösa stora globala vattenutmaningar och det är en av många anledningar att Xylems medarbetare brinner för det dom gör dagligen. Visste du att de var först i världen med den dränkbara pumpen, och även först i världen med den smarta pumpen? Välkommen till en fartfylld, internationell arbetsplats, där du får möjlighet att bidra med innovativa lösningar till världens vattenbehov.

Information om uppdraget

Xylem är ett globalt företag och du kommer arbeta från deras kontor i Sundbyberg, där det sitter cirka 350 medarbetare. Bolaget är ett teknikföretag, och den delen du kommer tillhöra arbetar med utveckling av pumpar för framförallt avloppsvatten men även bygg- och gruvindustrin. Xylems produkter och lösningar är förstklassiga och med lång erfarenhet inom branschen hjälper dom till att lösa världens mest utmanande vattenproblem. Här nedan är en film som ger dig större inblick i Xylem Watermark.

Nu söker vi två juniora supportingenjörer inom elektronik till Xylems Product Management funktion då vi behöver täcka upp för ett föräldravikariat och en pensionsavgång. I teamet jobbar idag sju medarbetare med olika erfarenhetsnivåer och gedigen kompetens inom elektronik och mjukvara. Här får man agera teknisk support och rådgivare kring hur man ska lösa olika tekniska problem. Det är tekniskt avancerade produkter och problem man jobbar med dagligen, så här passar du in om du gillar att djupdyka i och lösa problem.

För att trivas på jobbet beskriver Göran som är närmsta chef, att du är en glad och pigg person som gärna vill lösa problem genom att komma med idéer och förslag. Det är också viktigt att du är flexibel och trivs med att jobba i högt tempo när det behövs under eventuella resor med jobbet.

Du erbjuds
 • En arbetsplats där du förbättrar livsvillkoren för människor runt om i världen
 • Strukturerad introduktion till rollen som innefattar lärarledda utbildningar och kurser internt samt ärendehantering av enklare uppgifter ihop med handledare
 • Bidra med utvecklingen av arbetsprocesser och tekniska lösningar i projekt
Xylem har dessutom vunnit flera olika priser, varav ett pris är Guldknappen, där dom blivit utnämnda till Sveriges mest föräldravänliga arbetsplats, då de arbetar för att deras anställda ska få ihop arbetslivet med privatlivet.

Arbetsuppgifter
 • Teknisk support till samtliga globala säljbolag för Xylems Monitor &Control-produkter
 • Felsökning och genomföra systemtester
 • Rådgivning kring tekniska lösningar internt och ibland mot slutkund när det krävs
 • Bygga teknisk expertis och på sikt utbilda medarbetarna ute på säljbolagen
Vi söker dig som
 • Har läst en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom elektronik och/eller mjukvara
 • Är extra passionerad/intresserad av elektronikområdet och kommunikation samt motiverar detta i din ansökan och i hela rekryteringsprocessen
 • Du har goda kunskaper i svenska och mycket goda kunskaper i engelska då båda språken används och behövs i arbetet
Som person är du:
 • Relationsskapande, eftersom du kommer ha mycket kontakt med andra människor i din roll
 • Problemlösande, du kommer gärna med förslag och idéer på hur man kan ta sig vidare för att lösa problemet
 • Flexibel, rollen kräver att du har lätt för att anpassa dig till ett högt tempo om situationen kräver som exempelvis i tjänsteresor
 • Ansvarstagande
Övrig information
 • Start: Omgående / Enl. överenskommelse
 • Omfattning: Heltid. Den ena rollen är ett vikariat om 2-6 månader och därav konsultlösning via Academic Work, den andra rollen innebär en direktrekrytering
 • Placering: Sundbyberg, Stockholm. Resor i tjänsten, max 1 vecka/månaden
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Xylems önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Xylem är ett globalt team som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa avancerade teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar. Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Xylem är också ledande inom smart mätutrustning, nätverksteknik och avancerade analytiska instrument för vatten-, el och gas. Vi har starka långvariga relationer med kunder i över 150 länder som känner oss genom vår starka kombination av ledande varumärken och applikationsexpertis med en kraftig inriktning på att utveckla mångsidiga, hållbara lösningar. 2018 hade Xylem 17 000 anställda och en omsättning på 5,2 miljarder US dollar.