Junior Software Engineer inom Cobol till Swedbank!

Junior Software Engineer inom Cobol till Swedbank!

Detta jobb erbjuder dig en position i ett växande och kreativt team. Inom kortinlösen är Swedbank starka och affärsområdet blir mer och mer globalt och är i ständig förändring. Trots att Swedbank har en ledande kortöverskridande position i Sverige och Baltikum, finns det betydande tillväxtmöjligheter inom Ecommerce-kanalerna. Målet för enheten är att underlätta affärer med att utveckla nya och underhålla befintliga IT-lösningar.

Information om uppdraget

Du får vara med i utvecklingen och livscykelhanteringen av system och tjänster inom området Clearing & Settlement! Som Software Engineer kommer du att arbeta i ett agilt cross functional team som besitter omfattande kunskaper, färdigheter och erfarenhet inom området.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer inledningsvis att bli anställd hos Academic Work och arbeta som konsult på Swedbank. Uppdraget är på heltid och långsiktigt. Det finns goda möjligheter att överrekryteras direkt till Swedbank, förutsatt att samtliga parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i stordatormiljö med bland annat cobol-utveckling, förvaltning, problem- och incidenthantering. Du kommer även att:
  • utveckla och underhålla system och tjänster inom Clearing & Settlement-området
  • analysera, designa, utveckla och testa tjänster som levereras av teamet
  • tillsammans med Agile Product Owner och Business Analyst arbeta med teamets backlog och för att säkerställa rätt prioritering med en balans av utveckling och förvaltning
Vi söker dig som
  • Har kunskap inom Mainframe, DB2, Cobol och SQL
  • Har erfarenhet av att arbeta agilt enligt Scrum
  • talar och skriver svenska flytande
Swedbank letar efter en teammedlem som vågar ta för sig. Du bör vara öppensinnad och ansvarstagande i ditt arbete samt orädd inför nya utmaningar. En analytisk person med ett strukturerat sätt att arbeta.
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedbank är en modern bank med rötterna tryggt förankrade i den svenska sparbankshistorien. De är en inkluderande bank med 7,3 miljoner privatkunder och 620 000 företags- och organisationskunder. Vilket gör dem till Sveriges största bank till antalet kunder och ger dem en ledande ställning även i våra övriga hemmamarknader Estland, Lettland och Litauen. Som en stor bank är de en väsentlig del i det finansiella systemet och spelar en viktig roll i de lokala samhällen där de verkar.