Bli Pega-konsult hos Swedbank på 12 veckor!

Bli Pega-konsult hos Swedbank på 12 veckor!

Om du hade en möjlighet, att programmera dig till en plats hos en av de största bankerna, skulle du börja koda? Eller låta möjligheten försvinna framför dina ögon. Swedbanks fokus på IT och digitalisering har aldrig varit större, och nu är det dags för dig att vara en del av det! Följ med oss på Academy under tre äventyrliga månader, och din roll som Pega-konsult hos Swedbank väntar på dig efter examen. Vi har börjat rekryteringsprocessen för 14 juniora Software Engineers inom Pega, kommer du att vara en av dem? Gör våra tester för att ta reda på det, du hittar dem i slutet av annonsen.

Information om uppdraget

Som Software Engineer inom Pega kommer du att arbeta med både applikationsutveckling och underhåll och arbeta nära affärspartnerna. De driver ett stort initiativ i syfte att möta kundernas krav baserade på Pega-plattformen. Pega är en strategisk plattform och detta är ett av Swedbanks mest prioriterade områden.

För att Swedbank ska lyckas har de inlett ett samarbete med Academy där högt motiverade och engagerade konsulter kommer att utbildas till att bli Junior Software Engineers inom Pega. Utbildningen bygger på Accelerated Learning vilket innebär att du under tre intensiva månader kommer att lära dig alla de tekniker som krävs för att lyckas i din roll. Efter examen har du en spännande tid framför dig, vid en av tre avdelningar på Swedbank: Swedbank Försäkring, LC&I och Group Lending & Payments.

Swedbank har en öppen kultur där medarbetare delar idéer, kunskap och åsikter. Många chefer har arbetat på Swedbank i mer än tio år, de säger att det beror på att karriärmöjligheterna är oändliga och du uppmuntras att växa och utvecklas. Bland många fördelar erbjuder Swedbank också tillgång till deras gym så att du kan hålla en sund balans mellan arbetsliv och privatliv!

Utbildningen hos Academy har visat sig vara ett framgångsrikt koncept. Efter examen har du en fast anställning som IT-konsult på Academic Work och kommer att arbeta på ett heltidsuppdrag hos Swedbank. Uppdraget är långsiktigt och det finns goda möjligheter att överrekryteras i Swedbank, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. Hittills har vi examinerat över 1100 konsulter vars resor vi är otroligt stolta över, vill du vara en av dem?

Arbetsuppgifter

Som Software Engineer inom Pega kommer du att få använda din kreativitet för att lösa spännande uppgifter varje dag. En vanlig dag börjar med ett stand-up-möte med ditt team där du går igenom projektet och delar upp det till specifika uppgifter. Du samarbetar nära dina kollegor för att lösa problem, utforma och implementera tekniska lösningar. De dagliga uppgifterna inkluderar även att testa ny funktionalitet, hantera incidenter, underhålla system och tillföra nya idéer.

Programmet innehåller grundläggande Java och objektorienterad programmering. Du får även en bra inblick i Pega-plattformen och ta PCSA-certifiering. Dessutom får du en förståelse för databaser, datatyper och hur du skickar SQL-queries. Utöver de tekniska bitarna innehåller programmet även mjuka färdigheter som exempelvis nätverk, konsultbeteende och agil metodik för att förbereda dig för din kommande roll som IT-konsult.

Välkommen till Academy för att läsa mer och se varför våra tidigare konsulter rekommenderar akademin.

Vi söker dig som

För att kunna söka till programmet behöver du ha flytande kunskaper i engelska samt ha en akademisk utbildning. Hur som helst, behöver du inte ha några tidigare erfarenheter inom Pega eller IT - det kommer vi att lära dig! Kom ihåg, du missar 100 procent av de möjligheter som du aldrig tar. Kommer du att klara testerna och ansöka!?

Vi söker dig som är passionerad för digitalisering och verkligen tror att framgång är något som uppnås genom nära samarbete med andra. Som person är du logiskt lagd med en problemlösningsförmåga samt tar ansvar i det du arbetar med. Du är uthållig och har förmågan att arbeta hårt och spenderar tid, energi och engagemang i ditt arbete. Vidare är du flexibel där du enkelt anpassar dig till ändrade förutsättningar.

Praktisk information
  • Alla kandidater behöver ha ett godkänt belastningsregister och kreditupplysning
  • Rekryteringsprocessen: Startar den 23e September. Vi arbetar utifrån löpnade urval och processen består av tester och två intervjuer. Om du vill öka din chans för att få en plats på programmet rekommenderar vi dig att söka direkt då platserna kan fyllas innan rekryteringsdeadline.
  • Sök till Academy genom att klicka på Ansök här på annan site och klicka sedan på testet överst på landningssidan. Vi går igenom urvalet löpande och platserna kan komma att fyllas innan deadline.
OM ACADEMY
  • Academy utbildningen inom Pega börjar den: 27e Januari 2020, plats: Kista. Inklusive förstudier 1 månad innan utbildningen börjar.
  • Utbildningen är: Heltid, 9-17 under 12 veckor.
  • Uppdraget som konsult börjar den: 20e April 2020, på Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg.
  • Har du specifika frågor kring Academy och rekryteringsprocessen besvaras dessa på vår Academymail under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mailen om du inte gjort och klarat de inledande testerna.
  • Rekryteringen till Pega-programmet hos Academy görs tillsammans med Swedbank och Tieto, därmed har vi fler annonser publicerade på både svenska och engelska.
Vi är övertygade om att tiden är inne för en ny typ av utbildning. Därför har vi startat Academy, en skola som erbjuder Accelerated Learning Programs. Vi förbereder och utbildar människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Det här gör vi genom att kombinera en utmanande rekryteringsprocess som lägger vikt på vad personer kan göra imorgon, inte vad de gjorde igår. Samt ett skräddarsytt utbildningspaket som vi tagit fram tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Det här skapar en utbildningsmiljö där verkligt ambitiösa människor har möjlighet att nå sin fulla potential.

Academy är en del av Academic Work och vi bygger framtidens skola, idag!

Academy - se vad våra IT konsulter tycker om programmet!
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedbank is a modern bank firmly rooted in Swedish savings bank history. They are an inclusive bank with 7.4 million private customers and more than 600 000 corporate and organizational customers. This makes them Swedens largest bank in terms of number of customers and gives them a leading position in their other home markets of Estonia, Latvia and Lithuania. As a major bank, they are a significant part of the financial system and play an important role in the local communities they serve. They are dedicated to helping their customers, their shareholders and society as a whole stay financially sound and sustainable.