Är du nyexaminerad och vill du kickstarta din karriär som Junior Data Analyst?

Är du nyexaminerad och vill du kickstarta din karriär som Junior Data Analyst?

Vill du konstruera kreditriskmodeller som används i kärnverksamheten hos en av Sveriges storbanker? Är du dessutom analytiskt lagd och har ett genuint intresse för programmering? Då är det kanske dig Swedbank söker till rollen som Junior Data Analyst inom Group Risk! Skicka in din ansökan idag då vi går igenom urvalet löpande.

Information om uppdraget

Credit Risk Modelling är en enhet inom Group Risk som ansvarar för utveckling och underhåll av Swedbanks kreditriskmodeller. Swedbank blickar framåt och ser behovet av att stärka enheten Credit Risk Modelling med två juniora Data Analysts som får möjlighet att komma in i ett helt nytt team inom enheten och tillsammans med en Senior Credit Risk Specialist arbeta fram en struktur för hur ni kommer att arbeta med att stödja modellutvecklare inom enheten Credit Risk Modelling med dataanlays, infrastruktur, IT-krav och implementering av modeller.

I början av 2018 startade Ellen sin karriär på Swedbank i rollen som Junior Data Analyst. Knappt 9 månader senare fick hon möjligheten att avancera till en roll som Junior kreditriskmodellerare. Ellen sammanfattar sin tid på Swedbank såhär:

Jag har sedan min första arbetsdag på Swedbank inspirerats av mer seniora kollegor som hjälpt mig framåt i min utveckling. Det positiva är att jag dagligen får ta mig an nya utmaningar och det går inte en dag utan att jag lär mig något nytt. Arbetet är komplext men roligt och för rätt person finns alla möjligheter att utvecklas!"

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Swedbank. Uppdraget kommer att vara på heltid och till att börja med pågå under 6 månader. Det finns efter dessa 6 månader goda möjligheter att bli anställd direkt hos Swedbank, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen som Junior Data Analyst kommer du agera som kreditriskkunnig och ge stöd till modellerarna genom de olika faserna i projektet. Du kommer att arbeta integrerat med kompetenta och seniora kollegor och genomföra såväl detaljerade analyser som att skapa dig en helhetsbild av projektet som du sedan verifierar och förmedlar till utvecklarna på IT-avdelningen.

Du kommer exempelvis att:
 • Ge stöd till modellerare inom Credit Risk Modelling genom att genomföra ad-hoc-datanalyser av varierande slag
 • Ge stöd till modellerare inom Credit Risk Modelling genom att bygga upp datastrukturer som underlättar modellutvecklingen
 • Genomföra detaljerade analyser av uppmärksammade datakvalitetsproblem.
 • Skapa villkor och riktlinjer för hur modeller ska implementeras i produktionsmiljön
 • Utföra implementeringsverifieringar av datatabeller och modeller
Tjänsten passar dig som är nyutexaminerad eller är i början av din karriär med siktet inställt på en analytisk roll inom en av Stockholms storbanker. Det finns för rätt person goda möjligheter att med tiden gå vidare inom exempelvis kreditriskmodellering eller kreditriskanalys.

Vi söker dig som

För att passa rollen är du relativt nyexaminerad eller har 1-2 års arbetslivserfarenhet med data och analys. Dessutom har du:
 • Civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen alternativt annan relevant examen med inriktning mot statistik, matematik, eller ekometri , alternativt examen från industriell ekonomi med teknisk inriktning
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt
 • Stort intresse för analys och programmering
Det är meriterande om du har:
* Goda kunskaper av databaser och SQL

Som person är du en driven analytiker som trivs med att arbeta på detaljnivå, men kan också ta ett steg tillbaka och se helheten. Vidare räds du inte att arbeta självständigt och tvekar inte att ta dig an utmanade arbetsuppgifter där det inte alltid finns satta ramar eller riktlinjer. För att lyckas i rollen ska du vilja arbeta målstyrt och triggas av att leverera över förväntan. Vidare ser vi att du har en fallenhet för att kunna sammanställa komplicerad data och information så att det blir tydligt för din mottagare. Du strävar efter att bli en specialist inom bankens verktyg och du vill alltid förstå strukturen kring Swedbanks databaser. Utöver detta ser vi även att du är en lagspelare som har en god kommunikativ förmåga.

På Swedbank ska alla medarbetare dela deras värderingar: enkel, öppen och omtänksam.

Övrig information
 • För denna tjänst kommer vi att genomföra ett utdrag ur belastningsregistret samt en kreditkontroll
 • Start: Enligt överenskommelse, gärna omgående
 • Omfattning: Heltid under 6 månader med möjlighet till att bli anställd direkt på Swedbank. Swedbank utgår ifrån 38,5 timmars veckor med möjlighet till viss flex
 • Placering: Landsvägen 40, Sundbyberg
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swedanks önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Sundbyberg
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedbank är en av Sveriges storbanker med verksamhet i Sverige och Baltikum. Sett till antalet kunder är Swedbank Sveriges största bank och de riktar sig både till företags- och privatkunder. Banken satsar mycket på den digitala utvecklingen och är redan nu landets åttonde största digitala mötesplats med 400 miljoner besökare per år, men ambitionen ligger högre än så!