Hoppa till innehåll
Ansök nu
engcon söker nu en hållbarhetsstrateg!

Om tjänsten
Som hållbarhetsstrateg kommer tillsammans med kollegor driva och utveckla engcons hållbarhetsarbete tillsammans med andra funktioner inom organisationen. Du kommer att analysera kommande lagar och krav inom hållbarhetsområdet samt vara delaktig i framtagandet av hållbarhetsmål för bolaget.

Exempel på andra arbetsuppgifter är:
 • Utveckla och driva hållbarhetsarbetet för koncernen dels internt, dels i samarbeten med intressenter (leverantörer, investerare, regionen)
 • Ta fram och utveckla engcons hållbarhetsrapport som del av årsredovisningen
 • Rapportera hållbarhetsstatus vid behov till intressenter och ledning
 • Följa upp och utveckla engcons hållbarhets-KPI:er
 • Ta fram och hålla hållbarhetsutbildningar

Din profil
Vi ser du som söker har ett starkt intresse och engagemang för hållbarhet. Vidare ser vi att du har:
 • Utbildning inom hållbarhetsområdet på universitetsnivå (Civilingenjör/civilekonom) eller annat område om arbetsgivaren finner likvärdig.
 • Erfarenhet av hållbarhetsarbete.
 • Erfarenhet/förståelse av CSRD.
 • Intresse och förståelse av att kommunicera hållbarhetsarbete till intressenter.
 • Erfarenhet/förståelse för något av GRI, ESG, SASB, CDP, TCFD, NFRD och/eller EU taxonomi.
 • Läsa, tala och skriva väl på svenska och engelska.
 • Kunskap/erfarenhet av ISO9001 och ISO14001.

Det är meriterande om du har:
 • Erfarenhet av hållbarhetsarbete från noterat företag och/eller industriföretag.

För att lyckas i rollen är du som person samarbetsinriktad med ett positivt mindset som gillar att skapa hållbara relationer där du kan motivera och engagera både kollegor och intressenter. Ha förmågan att ta dig an komplexa problem och utmaningar genom att visualisera delmål både för dig själv och för omgivningen. Struktur och ordning är för dig naturligt och du har ett problemlösaningsorienterat arbetssätt där både affär och hållbarhet går hand i hand. Du anser också att få skratta och ha kul på jobbet är en inofficiell mänsklig rättighet.

engcon erbjuder dig:
Hos engcon får du vara med på vår tillväxtresa där vi vill förändra den grävande världen med våra innovativa produkter. Detta i en multinationell miljö med kollegor över stora delar av världen. Vi lägger lite extra vikt vid att våra medarbetare ges möjlighet till fysisk aktivitet genom arbetet och har därför flertalet friskvårdssatsningar som vi tror ger ett bättre mående och prestation både på arbetet och privat.

Omfattning/Arbetstider/Lön:
Heltid/Dagtid.
Månadslön.

Tillträde:
Efter överenskommelse.

Ansökan:
I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup Jämtland, ansök här: www.onepartnergroup.se
Urval sker löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag: 2023-10-01.
 
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 okt. 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare