Hoppa till innehåll
engcon AB logotyp

Chief Financial Officer

Publiceringsdatum
15 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Engcon söker nu en affärsdriven CFO!

Om tjänsten

Vi söker en affärsinriktad CFO som vill vara en del av att utveckla ett framgångsrikt bolag i stark tillväxt. Du får chansen att arbeta i dynamisk och fartfylld miljö i ett internationellt börsnoterat bolag. Som CFO kommer du att ha det övergripande ansvaret för vår ekonomi- och finansfunktion. Du ingår i bolagets ledningsgrupp och förväntas bidra både till ekonomistyrning och affärsutveckling. Du rapporterar till vår VD och du är baserad på vårt huvudkontor i Strömsund eller i Östersund.
Som CFO ansvarar du bland annat för:

  • bolagets ekonomiprocesser inklusive finansiella planering, rapportering, redovisning, bokslut samt prognoser
  • Säkerställa efterlevnad av finansiella lagar och regler
  • Ledaransvar för hela ekonomifunktionen
  • Att utveckla och effektivisera ekonomifunktionen med fokus på framåtriktad analys och uppföljning
  • Hantera frågor kring rörelsefinansiering och lönsamhetsuppföljning
  • Vara ett strategiskt och finansiellt bollplank till både VD samt övriga kollegor
  • Ingå i företagets ledningsgrupp och aktivt bidra till utveckling, kontroll och effektivisering av verksamheten

Om dig
Du har en civilekonomexamen eller motsvarande samt en gedigen erfarenhet inom ekonomi, redovisning och finans. Du har flerårig erfarenhet av ledningsgruppsarbete och arbete med strategiska frågor. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från börsnoterade och/eller internationella miljöer. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

För att lyckas i den här rollen är du en trygg och prestigelös person med en stark drivkraft. Du är initiativtagande, nyfiken och orädd för att ta dig an nya utmaningar. Du har ett strategiskt sinne och kan snabbt identifiera kärnan i komplexa problem. Du drivs av både det affärsmässiga och det finansiella och du tycker om att förändra och förbättra. Du har en förmåga att kommunicera komplexa ekonomiska samband på ett enkelt och tydligt sätt, du är bra på att skapa relationer och trivs med om att företräda bolaget i externa sammanhang.

engcon är drivet av människor som lägger själ och hjärta i att förändra den grävande världen. Våra kärnvärden är professionalism, engagemang, flexibilitet och initiativförmåga. De formar vår kultur, speglar vad vi värdesätter och stödjer framför allt vår vision – Change the world of digging.


Tillträde
Efter överenskommelse.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup Jämtland, ansök här: www.onepartnergroup.se
Urval sker löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag: 2023-12-10.
engcon AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 dec. 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se
http://www.onepartnergroup.se/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
HR & Personal
Företagslogga
Ragunda
Bygg & Hantverk
Företagslogga
Örebro stad
Industri & Anläggning
Företagslogga

Liknande Jobb

Östersund
Organisation & ledning
Företagslogga