Enhetschef till Backe Hälsocentral

Enhetschef till Backe Hälsocentral

Om arbetsplatsen
Primärvården är inne i en spännande utvecklingsfas med fokus på nära vård och utveckling av distansoberoende vård. För att skapa bättre förutsättningar för samarbete har vi inrättat en ny gemensam organisation för primärvård och ambulanssjukvård. Utvecklingen innebär att vi lättare ska kunna arbeta tillsammans i multiprofessionella team som med förändrade arbetssätt mer utgår från människors behov och förutsättningar. Det finns ett stort fokus på att utveckla arbetet med omställningen till nära vård tillsammans med andra hälsocentraler, privata vårdgivare och kommunala verksamheter. Vi har en gemensam vision och mission att ge länets invånare och besökare en bättre hälsa och vård. Vill du vara en del av vårt härliga team så söker vi nu en enhetschef till Backe Hälsocentral. Hälsocentralen har 2 000 listade patienter och delar vissa gemensamma spetskompetenser och resurser med Strömsund hälsocentral. På hälsocentralen erbjuder vi såväl akuta som bokade mottagningsbesök. Det finns ett stort fokus på att möta individens behov och Backe hälsocentral har fått nationell uppmärksamhet med bästa resultatet i den nationella patientenkäten. Vi ser ett tydligt samband mellan ledarskap och hälsa och erbjuder därför alla anställda en möjlighet till en aktiv och hälsofrämjande livsstil. I Jämtland får du nära till naturen med fjäll, skog, djur och vackra omgivningar. Området erbjuder stora möjligheter till rekreation, såsom skidåkning, paddling, fjällvandring, fiske och andra friluftsaktiviteter. Eller bara möjlighet att uppleva total tystnad och stillhet, då kommunen är större än Skåne län till ytan och relativt glest befolkad.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef kommer du ansvara över hälsocentralen vad gäller verksamhets-, ekonomi-, personal-, och kvalitetsfrågor. Primärvården i Region Jämtland Härjedalen står inför en utveckling av nära vård. Vi utvecklar den digitala tekniken och hittar nya sätt att möta patienters behov. Du kommer att samverka med lokala samarbetspartners så som kommunen, privata hälsocentraler och andra lokal aktörer.

Kvalifikationer
Formellt krav är högskoleexamen inom hälso- och sjukvård eller annan likvärdig utbildning. Vi ser helst att du tidigare har arbetat som chef/ledare och av arbete inom hälso- och sjukvård. Dina personliga egenskaper och styrkor präglas av * Mod * Uthållighet * God samarbetsförmåga * Tydlighet Du har förmåga att coacha och leda kompetenta medarbetare. Du har lätt för att kommunicera, har helhetssyn, är strukturerad, noggrann och har god förmåga att skapa ett gott arbetsklimat, som främjar engagemang och delaktighet bland dina medarbetare. Du är resultatinriktad och når uppsatta mål. Dina kunskaper inom ekonomi och verksamhet är goda och du har förmåga att driva verksamheten inom givna ramar. Det är en fördel om du är förtrogen med politiskt styrda verksamheter och dess villkor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Fackliga företrädare * Kommunal Helena Palm helena.palm@regionjh.se * Läkarföreningen Linda Nilsson linda.nilsson@regionjh.se * Fysioterapeuterna Evelina Carnebo evelina.carnebo@regionjh.se * SRAT/Akademikeralliansen Sanna Lantz sanna.lantz@regionjh.se Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Kerstin Norrbin
Telefon 0730863720
Område Strömsund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://regionjh.se
Sista ansökningsdag 17 maj 2022 (1 dag kvar)