Hoppa till innehåll
Clockwork logotyp

Rektor Strängnäs Montessoriskola

Om ossOm företaget
Strängnäs Montessoriskola ligger i Sundby Park, ett naturskönt och strandnära område vid Mälaren i Strängnäs. Här får du en möjlighet att leda arbetet och främja barn och ungas lärande hela vägen från förskola och upp till årskurs 9. Du har tillsammans med två biträdande rektorer huvudansvaret för ett 90-tal medarbetare och 600 barn och elever. Vi är mycket stolta över våra goda resultat och eleverna står väl rustade inför sin gymnasietid.
Under 2024 kommer skolan att ombildas från föräldraägd ekonomisk förening till stiftelse. Detta för att försäkra oss om att överskott går direkt tillbaka till verksamheten och att skolan präglas av Montessoripedagogik även i framtiden. Ombildningen möjliggör även att ledningen får en långsiktig styrelse med hög kompetens att samarbeta med.
Om du vill veta mer, besök gärna vår hemsida https://www.strangnasmontessori.se/start/


Dina arbetsuppgifter
Som rektor på Strängnäs Montessoriskola har du ett helhetsansvar för budget, personal, arbetsmiljö, kvalitéts- och skolutveckling för förskola, skola och fritids. Vi har ett mycket väl fungerande kvalitetsarbete som du tillsammans med medarbetarna förfinar och förbättrar för att behålla och på sikt öka måluppfyllelsen.
Vi vill att du fortsätter att utveckla arbetet i ledningsgruppen genom ett tryggt och tillitsfullt ledarskap där ni arbetar gemensamt mot uppsatta mål.
Tillsammans med ditt ledningsteam arbetar du systematiskt för att skapa en arbetsmiljö där vår främsta resurs, medarbetarna, trivs och ges möjlighet att vara delaktiga i att skapa en attraktiv arbetsplats där allas fulla potential tas tillvara.
Som rektor hos oss kommer du att ha en viktig roll i att upprätthålla och vidareutveckla en positiv och stödjande lärandemiljö för våra elever.
Du kommer också ansvara för att leda våra pedagoger och personal på ett sätt som främjar ett kollaborativt lärande, självständighet och holistiskt tänkande hos våra elever.
Du följer upp och ansvarar för skolans resultat och rapporterar till styrelsen en gång i månaden. Du står stadigt förankrad i skollag och läroplaner samt de styrdokument som är centrala för skolans arbete. Din uppgift är att vara den sammanhållande länken mellan styrelse och medarbetare.


Din profil
Vi söker dig som är en erfaren och strukturerad ledare. Du inser värdet av att se skolan och förskolan som en helhet och leder stabilt och tydligt mot gemensamma mål.
Du är väl insatt i de lagar och förordningar som styr skolan och har lång erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete. Du förfinar och förbättrar existerande processer för högre måluppfyllelse där medarbetare och styrelse känner sig delaktiga och engagerade i vägen mot målet. Du är prestigelös, transparant och tror på att samarbete med andra är nyckeln till framgång och där medarbetarna är din största tillgång. Du har förmågan att hitta win-winlösningar genom ditt sätt att fokusera på det gemensamma målet.
För att bli vår nya rektor behöver du ha en för uppdraget relevant högskoleutbildning och genomförd rektorsutbildning. Du har ett intresse för vår pedagogik och är nyfiken på hur den kan användas och förfinas för framtiden.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är trygg i att leda andra, van att förbättra och samarbeta med andra för framgång.


Ansökan
Är det dig vi söker?
Skicka in din ansökan till oss redan idag! Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen och tillsättning kan ske innan annonstiden löpt ut.
Sök tjänsten via: www.clockworkpeople.se/lediga-jobb

I denna tillsättning samarbetar skolan med Clockwork Skolbemanning & Rekrytering som sköter hela processen. Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare.

Följ oss:
www.linkedin.com/company/clockwork-skolbemanning
www.facebook.com/skolbemanning

Få förslag på tjänster som passar dig.
www.pedagogjobb.nu


Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” - för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i tjugo städer från Stockholm i söder till Luleå i norr.
Läs mer på www.clockworkpersonal.se


Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 apr. 2023 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Clockwork är det nya bemannings- och rekryteringsföretaget. Vi har lång erfarenhet från bemanningsbranschen och vet hur viktigt det är med stark lokal närvaro.

Som ett fullserviceföretag inom bemanning och rekrytering hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla delar av bolaget. Våra tjänster täcker allt från bemanning av industripersonal och tjänstemän, interim management, matchning och rekrytering. Hos Clockwork är det människorna som gör skillnad.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare