Material- och Kapacitetsplanerare till Åkers Sweden AB

Material- och Kapacitetsplanerare till Åkers Sweden AB

Åkers Sweden AB är ett dotterbolag till Union Electric Steel Corporation som säljer valsar under varumärket Union Electric Åkers. Åkers Sweden AB har cirka 240 anställda och har sin produktionsanläggning i Åkers Styckebruk, som ligger i Strängnäs kommun ca 75 km från Stockholm. Det är också i Åkers Styckebruk som koncernen bedriver forskning och utveckling av gjutna valsar. Åkers Sweden AB producerar ett brett sortiment av gjutna valsar varav merparten går på export. Vi befinner oss nu i en spännande fas och bygger vår organisation för framtidens behov.

Det huvudsakliga ansvaret för denna nyinrättade befattning är att ta fram planeringsunderlag till mekaniska verkstaden och aktivt driva TAMP-processen (Taktisk Material- & Kapacitetsplanering). I befattningen ingår såväl ansvar för material som ingår/behövs för produktion av och på färdig vals och dess skeppning. Här avses materialanskaffning för produktion, valstillbehör och emballage samt annat förpackningsmaterial.

Avseende kapacitetsplanering menar bolaget att valsarna ska planeras optimalt i resurserna. Häri ingår ansvar för att produktionen har korrekta tillverkningsunderlag och annan nödvändig information, systemvård av körplan och att säkerställa rätt PIA-nivå samt god planering för att uppnå hög leveransprecision och minimera försenade valsar till kund enligt uppsatta mål. Du kommer ha ett nära samarbete med huvudplanerare och rapportera till Logistikchefen.

Som person är du analytisk med fallenhet för att kunna strukturera problem och snabbt se trender. Du är en lösningsorienterad person som involverar de avdelningar och personer som krävs och engagerar dem till actions.

Krav:
  • Lägst 3-årig högskoleexamen med inriktning logistik
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i excel
  • God processkunskap inom ansvarsområde
  • Socialt kompetent med förmåga att samverka med andra individer på ett sätt som innebär att god kommunikation upprätthålls
  • Meriterande med teknisk förståelse och teknisk kompetens
  • Meriterande med erfarenhet av att läsa ritningar
  • Meriterande med erfarenhet från arbete i ERP-systemet Movex eller liknande
Om du har några frågor angående rekryteringen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Tommy Svensson, tommy.svensson@sportivepeople.se. Då vi arbetar fortlöpande med processen så vill vi att du skickar in din ansökan omgående.
Mer info
Område Strängnäs
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sportive People AB är ett bemannings/rekryteringsföretag som verkar i Mälardalen med huvudkontor i Eskilstuna. Vi arbetar hårt för att ha nöjda kunder och friska medarbetare.

Våra duktiga konsulter bemannar uppdrag inom industri och logistik men även kontor.