Konstruktör till Åkers Sweden AB

Konstruktör till Åkers Sweden AB

Åkers Sweden AB är ett dotterbolag till Union Electric Steel Corporation som säljer valsar under varumärket Union Electric Åkers. Åkers Sweden AB har cirka 240 anställda och har sin produktionsanläggning i Åkers Styckebruk, som ligger i Strängnäs kommun ca 75 km från Stockholm. Det är också i Åkers Styckebruk som koncernen bedriver forskning och utveckling av gjutna valsar. Åkers Sweden AB producerar ett brett sortiment av gjutna valsar varav merparten går på export. Vi befinner oss nu i en spännande fas och bygger vår organisation för framtidens behov.

Som konstruktör på Åkers Sweden AB kommer du ansvara för att både ta fram avancerande konstruktionsritningar liksom ritningar tillhörande kundorder (valsar, tillbehör och emballage). I arbetsuppgifterna ingår att bla. att utveckla Åkers Sweden AB ritningsarkiv vad gäller mekanik. Framställa och ajourhålla ritningar och dokument som behövs för tillverkning av valsar, enligt Åkers standard. Utifrån kundens tekniska dokument utförs ritningsberedning i CAD-systemet. Skapande av nya artiklar för emballage, ringar och övriga tillbehör vid behov. Du kommer vara huvudansvarig för företagets CAD-system innebärande system- och utbildningsansvar.

Krav:
  • Högskoleingenjör med inriktning mot konstruktion och/eller tekniska installationer/maskiner eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Meriterande med dokumenterad arbetslivserfarenhet som konstruktör
  • Dokumenterad utbildning i ett cadprogram
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift
  • Ritningslära
  • Meriterande med erfarenhet av Solidworks och autocad
  • Meriterande med projektledarkompetens
  • Goda kunskaper i Officepaketet
  • Förmåga att bygga starka relationer med alla interna avdelningar för att kontinuerligt utveckla och förbättra Åkers Sweden AB administrativa produktionsprocesser
Vi hoppas du vill vara med på vår spännande resa!

Om du har några frågor angående rekryteringen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Tommy Svensson, tommy.svensson@sportivepeople.se. Då vi arbetar fortlöpande med processen så vill vi att du skickar in din ansökan omgående.
Mer info
Område Strängnäs
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 20 mars 2020 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sportive People AB är ett bemannings/rekryteringsföretag som verkar i Mälardalen med huvudkontor i Eskilstuna. Vi arbetar hårt för att ha nöjda kunder och friska medarbetare.

Våra duktiga konsulter bemannar uppdrag inom industri och logistik men även kontor.