Arbetsledande underhållsmekaniker Sandåsa Timber AB

Arbetsledande underhållsmekaniker Sandåsa Timber AB

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Personalen inom underhålls- och serviceorganisation är ett team med mekaniker och elektriker arbetar tillsammans med förekommande arbetsuppgifter. Du arbetar även nära med övriga funktioner inom företaget för att gemensamt skapa bästa möjliga produktionstillgänglighet. I detta ingår även att aktivt medverka och ta ansvar för miljö- och förbättringsarbete.

Som arbetsledande underhållsmekaniker/reparatör har du dels en roll som arbetsledare med personalansvar, men du är också "hands on" med underhållsarbete. Du leder och fördelar underhållsarbete/reparationer samt backar upp själv som resurs om det krävs. Tillsammans med ditt team (produktionschef, reparatörer och elektriker) leder ni verksamheten framåt med positiv anda och utvecklas tillsammans arbetet med både akuta och förebyggande underhåll. Ni säkerställer att driftavbrott varar kortast möjliga tid, produktionen ska gå!

Arbetstid: 07-16

Din profil

För att passa i denna tjänst ser vi att du trivs med att arbeta och leda människor. Samtidigt som du är engagerad och driven när det kommer till driften av anläggningen. Du är gillar utmaningar och vill tillsammans med ditt team nå uppsatta mål. Du är en ledarfigur som får ihop gruppen, tar ansvar och får saker att hända. Du är även ordningsam och kvalitetsmedveten.

Kompetenskrav
  • Mekanisk utbildning, och/eller flera års erfarenhet av underhållsarbete samt felsökning inom tyngre industri/processindustri.
  • Erfarenhet av arbetsledning inom industri är meriterande
  • Kunskaper inom, pneumatik, hydraulik, svetsning, underhållssystem
  • B körkort, meriterande med truckkort
Mer info
Område Strängnäs
Yrkesroll Industri & Anläggning, Reparatörer
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sandåsa Timber AB är en koncern verksam i Sörmland med två anläggningar i Strängnäs kommun, träförädlingen i Sandåsa och sågverket i Åkers Styckebruk. I Katrineholms kommun har vi ett sågverk i Forssjö Bruk och där ligger även vårt dotterbolag, pelletsfabriken, Forssjö Pellets AB. Personalen är vår viktigaste resurs och en mycket viktig faktor för den framgång företaget har haft genom åren. Idag är vi ca 110 medarbetare varav ca 40 personer arbetar vid träförädlingen i Sandåsa.

En stor del av de förädlade trävarorna är avsedda för byggvaruhandeln, husfabriker och andra industrikunder i Sverige och Europa. Med hjälp av vårt breda standardsortiment och stora lager kan vi snabbt tillgodose våra kunders behov. En betydande andel av de sågade trävarorna exporteras ut i världen, och i takt med en ökande miljömedvetenhet i vår omvärld så ser vi även en ökning av exporten för de förädlade trävarorna.