Timvikarierande boendestödjare till gruppbostäder i Strängnäs kommun

Timvikarierande boendestödjare till gruppbostäder i Strängnäs kommun

Nu söker vi på Björklidsvägens gruppboende i Mariefred, Ormbunksvägens gruppboende i Strängnäs samt Solbergavägens gruppboende i Åkers styckebruk timvikarierande boendestödjare till gruppbostad inom LSS personkrets 1. Inkom med din ansökan senast den 30 september.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:
  • Kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Förmånsportal med rabatter och förmåner
  • Ledarskapsutbildade chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Friskvårdsbidrag och skobidrag
  • Kollektivavtal
Ditt uppdrag
I rollen som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.

Om de olika gruppboendena

De tre gruppboendena är relativt nystartade, vi har funnits i Mariefred och Strängnäs sedan våren 2018 och i Åkers styckebruk sedan början av 2019. Boendena har nya fräscha lokaler och sex lägenheter samt allrum med kök och matplats. Varje lägenhet är dessutom utrustad med kök, badrum, sovrum och vardagsrum. Vi vänder oss till vuxna som har behov av stöd enligt LSS och vi erbjuder stöd dygnet runt. Vi tar emot personer från 18 år och uppåt, både män och kvinnor, på uppdrag av kommuner runt om i landet. Vi erbjuder dem som bor hos oss en meningsfull vardag där man får träna upp förmågor och styrkor. Vi ger även stöd i att kunna hantera de svårigheter som kan dyka upp. Vi arbetar utifrån ett lågaffektivt bemötande och grundar vårt arbete i Nytidas ramverk för pedagogik.

Din erfarenhet och kunskap
Vi gissar att du som söker dig till oss:
  • har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
  • är ansvarskännande och har en personlig mognad
  • trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor
Du har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen.

Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Övrigt
Anställningsform: Timanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: omgående
Sista ansökningsdag: 30 september
För mer information kontakta: Verksamhetschef Josefin Johansson 070-166 57 49
Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 90 32

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Kontaktperson Nytida AB
Telefon 08 578 700 00
Område Strängnäs
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Extrajobb, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 30 sept 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Våra 8 500 medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. Läs mer på nytida.se