Boendestödjare till Solbergavägen LSS, Åkers Styckebruk

Boendestödjare till Solbergavägen LSS, Åkers Styckebruk

Nu söker vi på Solbergavägen i Åkers Styckebruk flera boendestödjare. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 2019-11-30.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:
  • Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Förmånsportal med rabatter och förmåner
  • Ledarskapsutbildade chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra brukare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Friskvårdsbidrag och skobidrag
  • Kollektivavtal
Ditt uppdrag
I rollen som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.

Om Solbergavägen LSS
Solbergavägen LSS är ett gruppboende som öppnade under sommaren 2019. Boendet vänder sig till personer som är vuxna med autism eller autismliknande tillstånd och/eller utvecklingsstörning. Med ett tydliggörande och individuell planering utformar vi tillsammans varje ny dag utifrån deras önskemål. Vi arbetar för att de ska känna sig trygga och på ett enkelt sätt utveckla sina förmågor och bli allt mer självständig. Vi använder oss av tydliggörande hjälpmedel och ett lugnt och tryggt bemötande. Målet för oss som arbetar på Solbergavägen gruppboende är att personen ska kunna leva ett gott och självständigt liv utifrån sina egna förutsättningar. Här väljer personen själv när de vill delta i gemensamma aktiviteter och när de föredrar egna aktiviteter. Vi ska alltid se till att personen har personal nära för att kunna ge stöd och omvårdnad utifrån behov.

Din erfarenhet och kunskap
Vi gissar att du som söker dig till oss:
  • har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
  • är ansvarskännande och har en personlig mognad
  • trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor
Du har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen.

Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Övrigt
Anställningsform: Vikariat och Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2019-11-30
För mer information kontakta: Lheticia Porsin Larsson, gruppchef 076-305 22 08
Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 90 32

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Område Strängnäs
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Deltid
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Våra 8 500 medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. Läs mer på nytida.se