Logistikchef till Menigo

Logistikchef till Menigo

Din roll
Vi söker dig som vill ta dig an utmaningen att fortsätta vår utvecklingsresa och vårt förändringsarbete på centrallagret i Strängnäs och i vår färskvaruhall i Årsta där du får ett totalansvar för personal och budget. I Strängnäs arbetar ca 250 anställda och i Årsta arbetar ca 110 anställda. Du kommer att dela din arbetstid mellan dessa två arbetsplatser, med tyngdpunkt i Strängnäs.

Du är ytterst ansvarig för att säkerhetsställa att logistikverksamheten bedrivs och utvecklas mot uppsatta affärsmål samt se till att den dagliga driften fungerar på ett optimalt sätt. En av Menigos prioriterade områden och kundlöften är leveranssäkerhet, vilket ställer krav på en stor förmåga att utveckla processer för detta samt att fortsätta att implementera vårt interna LEAN-arbete.

Du kommer att samarbeta med dina motsvarande kollegor på de andra orterna där Menigo har lager (Malmö, Göteborg, Helsingborg och Sundsvall) samt tillsammans med Kundservice, Inne- och utesälj och övriga stödfunktioner. Du ingår i Logistiks ledningsgrupp och leder de lokala chefsgrupperna på respektive ort. Lagerchef och Transportchef är direktrapporterande till dig. Du rapporterar till Menigos Logistikdirektör.

Vem är du?
Du är en person som trivs i en snabb och föränderlig miljö där du behöver fatta snabba beslut men också vara duktig på att analysera hur det långsiktiga arbetet skall fungera. Du drivs av att förändra och effektivisera våra flöden och processer samt att utveckla chefer och medarbetare. Du är prestigelös, en god kommunikatör, strategisk och gillar att uppnå resultat.

Du har flera års dokumenterad erfarenhet från ledande roller inom lager- och logistik. För rätt person är detta en roll där du kommer få mycket att säga till om, där du har en viktig och central roll inom Menigo och där du blir en av nyckelspelarna för att se till att Menigo uppfyller kundlöften och bidrar till att Menigo är konkurrenskraftigt och affärsdrivet.

Krav:
  • Universitet- eller högskoleutbildning inom logistik alternativt relevant motsvarade erfarenhet
  • Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift

Meriterande är:
  • Erfarenhet av att arbeta med LEAN
  • Erfarenhet av prestationslönesystem och kvalitetsuppföljning inom logistik
  • Erfarenhet av att arbeta med komplex distributionslogistik inom liknande bransch
  • Erfarenhet från att operativt har arbetat på ett lager

Vi erbjuder
Vi har bra personalförmåner, tex friskvårdsbidrag, fördelaktigt kollektivavtal och tjänstepension bland annat. Resterande förmåner finns i vår förmånsportal. Som anställd på Menigo har du möjlighet att köpa produkter inom mat, dryck och restaurangutrustning till förmånligt pris.

På Menigo är vi övertygade om att ett gemensamt förhållnings- och synsätt ökar vår tydlighet och attraktionskraft både mot kunder, medarbetare och leverantörer. Våra värderingar ska vägleda våra medarbetare oavsett var i organisationen man jobbar: Teamwork, Inclusiveness, Excellence, Integrity och Responsibility.

Vill du bli en del av vårt team?

Ansökan och kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Pure Search AB. Är du intresserad av tjänsten eller vill veta mer, kontakta Karin Welander 0735-449449 alternativt maila din ansökan till karin.welander@puresearch.se

Välkommen med din ansökan.
Mer info
Kontaktperson Karin Welander
Telefon 0735-449449
Område Strängnäs
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Administration & Ledning, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://weselect.se/
Sista ansökningsdag 22 nov (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

På Menigo älskar vi mat och att hjälpa våra kunder skapa goda matupplevelser för sina gäster - vi levererar allt som förenklar våra kunders vardag. Menigo är en del av Sysco, världens ledande foodserviceaktör, vilket ger oss tillgång till deras erfarenheter och kunskap så att vi kan växa både på höjden och bredden. Vill du veta mera om oss gå in på www.menigo.se