Affärschef sökes till Mekonomens butik i Strängnäs!

Affärschef sökes till Mekonomens butik i Strängnäs!

Vi vill anställa fantastiska personer som med passion och affärsmannamässigt driv vill bidra till vår framgång! Just nu söker vi en person som är intresserad av nyckelrollen som Affärschef till vår butik i Strängnäs. Vi söker dig som drivs av att utveckla relationer för att skapa nya affärer och som alltid sätter kunden i främsta fokus. Du är hjärtat i organisationen och drivs av att utveckla dig själv och dina närmsta medarbetare tillsammans som ett lag för att nå framgång. Som stöd har du Distriktschef, Försäljningschef samt flera centrala stödfunktioner. Alla dessa funktioner finns där för att stötta dig så att du kan skapa värde för kunden.

Du som Affärschef har det huvudsakliga ansvaret för att utveckla den lokala affären på orten samt medverka och optimera den totala affären. Du får vara med på en spännande resa med stort fokus på att skapa lönsam tillväxt! Du har ett helhetsansvar för butiken och rapporterar till Distriktschef.

En av de viktigaste faktorerna för att du ska lyckas i rollen som Affärschef är ett tydligt resultatorienterat och entusiasmerande ledarskap. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av försäljning, med fördel inom fordonsbranschen eller motsvarande. Goda kunskaper kring ekonomisk uppföljning och budgetarbete ser vi som en självklarhet.

Som person är du initiativrik, handlingskraftig och har sinne för ordning och reda. Du förstår värdet av att utveckla medarbetare och hur man skapar lönsamma affärer. Vi ser för övrigt att du har kunskap om eller ett intresse för bilar. Lokalkännedom om marknaden och hemvist i närområdet premieras!

Rollens ansvarsområden
 • Budget och resultatansvar för butiken
 • Personalansvar för butiken
 • Vårda befintliga och skapa nya kundrelationer
 • Utveckla lokala marknadsaktiviteter. Genomföra lokala och centrala marknadsföringsaktiviteter på den lokala marknaden
 • Kvalité, miljö- och arbetsmiljöansvar för enheten
 • Skapa handlingsplaner utifrån uppsatta centrala och lokala mål och genomföra kopplade aktiviteter
 • Samverka för att effektivisera butikernas varuflöde till verkstäderna inom distriktet
 • Det är meriterande om du har god förståelse för butiksdrift samt har kännedom om den lokala marknaden
På Mekonomen är kunden vårt absolut största fokus. Allt vi gör och allt vi skapar inom Mekonomen är skapat med kunden i åtanke!

Nödvändiga Kvalifikationer:
 • B körkort
 • Kommunikativ, lyhörd och affärsmässig
 • God datorvana
 • Kunskap inom Office-paketet
ÖVRIGT:

Omfattning:
Heltid, 100 %

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Start: Enligt överenskommelse

Placering: Strängnäs

Personlighet är viktigt för oss! Därför ber vi alla som söker jobb hos oss att svara på ett kort personlighetstest. Det ger oss möjlighet att få en mer objektiv bild av dig som person och kommer att användas som en del av beslutsunderlaget i urvalet. Länken till testet skickas ut i ett separat mail dagen efter att du skickat in din ansökan och vi vill be dig svara på testet så snart du kan.
Mer info
Område Strängnäs
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Försäljning, Butik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Mekonomen gör billivet enklare genom att erbjuda ett brett och lättillgängligt utbud av prisvärda, innovativa lösningar och produkter för konsumenter och företag. Vi är Nordens ledande bildelskedja med egen grossistverksamhet, butiker och verkstäder. Genom rikstäckande butiks- och verkstadsnät har Mekonomen den bästa tillgängligheten i branschen under varumärkena Mekonomen Bilverkstad och MekoPartner. Vårt kundlöfte är Ett enkare billiv som grundar sig i våra värderingar; kundorientering, flexibilitet, kompetens, ansvar och affärsmässighet.