Ekonomichef till BJ Svets & Anläggning AB, Strängnäs

Ekonomichef till BJ Svets & Anläggning AB, Strängnäs

Söker du en senior tjänst som ekonomichef i ett bolag med stark tillväxt? Meritmind har nöjet att rekrytera ekonomichef till entreprenadbolaget BJ Svets och Anläggning i Strängnäs. Som ekonomichef på BJ brinner du för utveckling och för att nyttja din kunskap och erfarenhet till att axla helhetsansvaret för ekonomifunktionen i en organisation som vill växa och utvecklas. Du kommer arbeta både nära verksamheten, men samtidigt bidra med det finansiella perspektivet i ledningsgruppen, där du ingår. Tjänsten rapporterar direkt till VD. BJs lokaler ligger i Strängnäs, ett stenkast från Mälarens strand.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som ekonomichef:
 • Ansvar för redovisningsprocessen, månads- och årsbokslut samt årsredovisning
 • Rapportering till styrelse och ägare samt legal rapportering
 • Budget- och prognosarbete
 • Proaktivt bistå ledningsgrupp och styrelse med analys av relevanta nyckeltal samt rapporter
 • Systemansvar för ekonomisystemen
 • Driva fortsatt digitalisering av ekonomifunktionen
 • Ledningsgruppsarbete
 • Delta i och rapportera ekonomiska frågor på bolagets styrelsemöten
 • Ansvar för löpande kontakter med revisorer, lönekonsulter och myndigheter
 • Aktivt delta i affärsutvecklingsarbetet och räkna på framtida affärer
 • Eventuellt personalansvar för de funktioner som arbetar med ekonomi/kontorsservice
Kvalifikationer och erfarenhet

För att lyckas i rollen som ekonomichef har du flera års erfarenhet av ekonomiarbete och vi ser gärna att du har haft ansvaret för en ekonomifunktion på ett företag/organisation av motsvarande storlek. Erfarenhet från liknande bransch är meriterande. Vidare har du goda kunskaper inom redovisning och verksamhetsstyrning. Erfarenhet av projektuppföljning, implementation av affärssystem eller andra digitaliseringsprojekt är meriterande.

Personliga egenskaper

Som person tror vi att du har god samarbetsförmåga. Du har ett noggrant arbetssätt vid behov, men uppskattar också variationen i att hantera både små och stora frågor rörande bolagets ekonomi och dess ekonomiprocesser. Du arbetar strukturerat och effektivt, och mår bra av att effektivisera ditt arbete.

Vad erbjuder BJ Svets & Anläggning dig?

BJ Svets & Anläggning värdesätter alla anställdas välmående, balans och lika värde. Dessutom får du som ekonomiansvarig möjlighet att vara en del en av välmående organisation med planer för tillväxt, digitalisering och utveckling!

Värdegrund: Vi värdesätter alla människors lika värde, välmående och erfarenheter som främjar vår utveckling.

Vision: Vara Nordens mest innovativa och hållbara prefabricerandebolag genom smarta lösningar för en smartare värld.

Affärsidé: Vårt hållbara bolag tar tillvara på medarbetarnas erfarenhet genom mångfald, kreativitet och driv, för att göra bolaget till förstahandsvalet för både nya och befintliga kunder samt medarbetare.

Placeringsort: Strängnäs

Om BJ Svets & Angläggning AB

BJ Svets & Anläggning är ett privatägt företag i Strängnäs. Företaget startades 1971 som ett enmansföretag av Bengt Jönsson, därav namnet BJ, och har sedan starten haft stål och svetsning som huvudverksamhet. Vårt hållbara bolag tar tillvara på medarbetarnas erfarenhet genom mångfald, kreativitet och driv, för att göra bolaget till förstahandsvalet för både nya och befintliga kunder samt medarbetare. Idag ägs och drivs företaget av Hans Jönsson över fyrtio anställda, ett antal inhyrda samt underentreprenörer arbetar i företagets produktionsanläggning och ute på olika montageplatser.

Läs mer på www.bjsvets.se.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070 712 98 08. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Ekonomichef, Ekonomiansvarig, Financial manager, CFO, Finance manager, Head of Finance, Accounting manager, Chief accountant, Finance Director, Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Group accountant, Financial controller, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, redovisningschef, redovisningsansvarig
Mer info
Område Strängnäs
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)