Junior Configuration Manager till Leine & Linde!

Junior Configuration Manager till Leine & Linde!

Är du nyexaminerad ingenjör och redo att kickstarta karriären? Nu söker Leine & Linde en Junior Configuration manager till deras R&D team i Strängnäs. Förutom en dedikerad mentor och stöd från dina kollegor kommer du under din första tid få en gedigen introduktion av företaget och dess produkter inom elektronik. För rätt person finns det stora möjligheter att utvecklas. Välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Leine & Lindes räkning en Junior Configuration Manager till deras kontor i Strängnäs. Du kommer vara en del av deras R&D team som idag består av 22 personer.

Leine & Linde utvecklar och tillverkar pulsmätare samt andra premiumprodukter där företaget vill hålla kvalité mot både kunder och sina medarbetare. Det är en trivsam arbetsmiljö på företaget med bland annat gemensamma träningspass för den som vill och gemensam frukost varje dag, en tradition som ökar kontaktytorna och stärker sammanhållningen.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Leine & Lindes önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Leine & Linde. Leine & Lindes intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Junior Configuration Manager kommer du vara en del av Leine & Lindes R&D team och ansvara samt arbeta mot deras modulbaserade produktplattformar. Leine & Linde har idag över hundratusen varianter på deras produkter där nya konfigurationer kontinuerligt efterfrågas av deras kunder. I samband med uppdatering och skapandet av nya produktdetaljer ställs det krav på att produkterna hänger ihop och är rätt konfigurerade med systemet och plattformen och där kommer rollen som Configuration Manager in.

I denna roll kommer fokus således ligga på att underhålla och uppdatera produkthanteringssystemet men kommer också involvera grundläggande 3D modellering då produkterna kan behövas kompletteras. Vidare kommer du i denna roll ha kontakt både externt och internt med leverantörer, inköp/logistikavdelningen samt produktionsavdelningen.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta tillsammans med logistikavdelningen för extern tillverkning av nya produktdetaljer samt för att säkerställa att relevant information finns i PDM systemet
 • Ansvara för att nya och befintliga produkter är uppdaterade i produktplattformen
 • Göra nya kundspecifika produkter på förfrågan av marknadsavdelningen
Tjänsten passar dig som vill komma in på ett internationellt företag. För rätt person finns det möjligheter att avancera inom företaget och tids nog ta mer ansvar inom ditt intresseområde. Är du en person som gärna visar vad du går för och inte tvekar att ta egna initiativ? Då kan det här vara rätt tjänst för dig att växa och utvecklas i.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom maskinteknik, elektronik, elektroteknik eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet
 • Har grundläggande kunskap i 3D modellering i CAD
 • Talar och skriver flytande engelska och svenska då båda språken används i arbete
Det är meriterande om du har tidigare kunskap och erfarenhet av PDM/PLM system samt tidigare arbetat i en liknande roll.

Som person är du framförallt noggrann och strukturerad. Du tycker om organisering och ordning och reda i ditt arbete samt bryr dig mycket om kvalitén. Du drar dig inte heller för att ta på dig ansvar och tycker om att ha många kontaktytor på daglig basis. Vidare ser vi att du är en positiv och teknikintresserad person som gärna vill vara med och bidra till en bra stämning på arbetsplatsen.

Övrig information
 • Start: Efter överenskommelse
 • Omfattning: Långsiktigt, heltid
 • Placering: Strängnäs
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Leine & Lindes önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Strängnäs
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Leine & Linde är ett svenskt industriföretag som utvecklar och tillverkar pulsgivare för mätning av position och hastighet, i huvudsak för industriell automation och inom heavy duty. Bolagets produkter tillhör de marknadsledande, både i Sverige och internationellt. Leine & Linde är kvalitets- och miljöcertifierade samt har en global närvaro som omfattar mer än 100 marknader i alla världsdelar. Företaget grundades 1967 och har 150 anställda. Deras huvudkontor ligger i Strängnäs och det är där du som junior produktspecialist kommer att vara stationerad.