Forsknings- och utvecklingsingenjör till SPM Instrument

Forsknings- och utvecklingsingenjör till SPM Instrument

Är du den som alltid undrar hur saker och ting faktiskt fungerar? Den som tänker att det alltid kan gå att hitta nya lösningar och förbättrade metoder? Har du en civilingenjörsutbildning och vill få användning av din tekniska nyfikenhet och problemlösande förmåga kan tjänsten hos SPM Instrument vara ditt nästa steg i karriären.

Information om uppdraget

Academic Work söker en forsknings- och utvecklingsingenjör till SPM Instrument i Strängnäs. Företaget är i en expansiv fas och söker nu sin nästa medarbetare i samband med kommande pensionsavgång. SPM Instrument arbetar med den senaste tekniken där de utvecklar och producerar mätinstrument och metoder som används för stora maskiner hos kunder inom tyngre processindustrier. Här välkomnas du till ett familjeföretag med cirka 80 anställda där du arbetar nära dina kollegor. SPM Instrument är en arbetsplats präglad av god sammanhållning och korta beslutsvägar där du som anställd har stort utrymme att påverka och komma med egna idéer till förbättringar. I lokalerna i Strängnäs hittar du allt från produktionen till labbet samt kontorsutrymme, vilket gör att du har närheten att följa hela processer från idéskiss till färdig produkt. I din roll som forsknings- och utvecklingsingenjör tillhör du utvecklingsavdelningen tillsammans med 20 andra kollegor, varav två personer har samma roll som dig.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos SPM Instrument.

Arbetsuppgifter

Som forsknings- och utvecklingsingenjör kommer du få arbeta i en utvecklande roll med stort fokus på tekniken. Du kommer att arbeta i långsiktiga projekt med mål att ta fram nya produkter och mätmetoder, där du får styra mycket av ditt egna arbete utifrån de uppsatta målen. Din vardag består till stor del av problemlösning, där du programmerar och utför tester och verifieringar i syfte att hitta nya och förbättrade lösningar.

Du kommer till exempel att:
 • Läsa litteratur och skapa dig en förståelse för olika tekniska komponenter
 • Arbeta med programmering inom signalbehandling för att tolka olika signaler
 • Utveckla befintliga mätprogram, optimeringar samt utveckla befintliga produkter
Tjänsten passar dig som är en uppfinnartyp som tycker det är spännande att få komma med egna idéer och testa dig fram till nya lösningar. Beroende på dina tidigare erfarenheter och styrkor i arbete kan rollen komma att formas där du får möjlighet att arbeta inom områden du är duktig på.

Vi söker dig som
 • Är civilingenjör inom teknisk fysik, elektronik, data eller automation
 • Har kunskap inom signalbehandling och mätteknik med erfarenhet från utbildning och arbete.
 • Har goda programmeringskunskaper och kan eller vill lära dig programmera i C
 • Har ett stort tekniskt intresse och tycker algoritmutveckling, matematik och statistik är spännande
Det är meriterande om du
 • Har förståelse för maskininlärning, big data och sensorteknik
 • Har erfarenhet av elektronikutveckling och vibrationsanalys
Som person trivs du att arbeta mot gemensamma mål där din förmåga att samarbeta med andra blir viktig. Då arbetet till stor del består av problemlösning är det viktigt att du trivs i en sådan roll och är lösningsorienterad i ditt sätt att arbeta. Att du även har ett stort tekniskt intresse och är nyfiken på utvecklingen framåt blir avgörande för hur du kommer passa för tjänsten.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Fast månadslön, individuell lönesättning
 • Placering: Centrala Strängnäs, med möjlighet att delvis arbeta hemifrån
 • Kontaktuppgifter: Elin Steinvall, 021-480 71 10
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SPM Instruments önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Eskilstuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SPM Instrument i Strängnäs utvecklar, producerar, marknadsför och säljer avancerad utrustning för tillståndskontroll av maskiner. Som en av de ledande aktörerna inom området finns SPM Instrument på ett sextiotal exportmarknader runt om i världen. Med en starkare produktportfölj än någonsin och med kunder i ett brett spektrum av branscher över hela världen befinner sig företaget i en expansiv fas. Tillsammans med sina dotterbolag och distributörer arbetar de med ett starkt fokus på intensifierad marknadsföring och ökad försäljning av deras unika produkter. SPM Instrument befinner sig i en expansionsfas med ökande produktvolymer och har ständigt nya produkter och metoder under utveckling.