Underhållsingenjör

Underhållsingenjör

Arbetsuppgifter

Vi förstärker underhållsavdelningen med ytterligare en underhållsingenjör. I rollen som underhållsingenjör har du en viktig del i det dagliga operativa arbetet som innebär att du ska bistå underhållschefen med att säkerställa, utveckla och ständigt förbättra underhållsprocessen och tillgänglighet på maskiner och utrustning. I dina arbetsuppgifter kommer du även att agera projektledare för vissa projekt eller som en projektmedlem för att bistå med teknisk kompetens.

Du kommer att ingå i ett team bestående av 17 kompetenta kollegor med olika specialistområden. Tillsammans kommer ni arbeta för att säkerställa en stabil drift som bidrar till viktiga funktioner för vår tillverkningsenhet i Åkers styckebruk.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskolekompetens med teknisk inriktning eller likvärdig kunskap genom lång erfarenhet av tungt underhåll/reparationer av maskiner/utrustning.
Det är ett krav att du har god muntlig och skriftlig förmåga i svenska eftersom du kommer att kommunicera med flera funktioner inom företaget.

För att trivas i denna roll ser vi att du har ett brinnande intresse för underhåll, har goda kunskaper i ritningsläsning och tidigare erfarenhet av projektledning mot tekniska installationer/maskiner. CAD-kunskap är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du äger stort personligt driv, har en förmåga att leverera lösningar, har helhetssyn och är ansvarskännande. Givetvis är du serviceinriktad samt har lätt för att kommunicera med andra personer.

För mer information kontakta gärna Underhållschef, Mattias Abrahamsson, på telefon 0159-32 225 eller HR-chef, Ulrika Scherberg, på telefon 0159-32 154.

Fackliga företrädare:
Unionen: Lars-Gösta Bergström, 0159-32 262.
Akademikerna: Mattias Abrahamsson, 0159-32 225.

Vi ber om överseende med att vi tyvärr kan ha vissa begränsningar till svar under semestertiden.

Välkommen med din ansökan, som du märker "underhållsingenjör" och skickar till jobb@akersrolls.com senast den 31 augusti 2022. Vi tillämpar löpande urval på denna tjänst så den kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster: Åkers Sweden AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Mer info
Kontaktperson Mattias Abrahamsson
Telefon 0159-32225
Område Strängnäs
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Åkers Sweden AB

Åkers Sweden AB är ett dotterbolag till Union Electric Steel Corporation, som är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri och tillsammans säljer vi valsar under varumärket Union Electric Åkers. Åkers Sweden AB har cirka 190 anställda och har sin produktionsanläggning i Åkers
Styckebruk, som ligger i Strängnäs kommun ca 75 km från Stockholm. Det är också i Åkers Styckebruk som koncernen bedriver forskning och utveckling av gjutna valsar. Åkers Sweden AB producerar ett brett sortiment av gjutna valsar varav merparten går på export. Vi befinner oss i en spännande fas och bygger vår organisation för framtidens behov.

Om Union Electric Steel Corporation

Union Electric Steel Corporation är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri. Bolaget tillverkar även göt- och smidesprodukter till olja- och gas, aluminium- och plastindustrin. Union Electric Steel Corporation har produktionsanläggningar i Storbritannien,
Sverige, Slovenien och Kina. Koncernens huvudkontor ligger i Carnegie, Pennsylvania, USA. Union Electric Steel Corporation är ett dotterbolag till Ampco-Pittsburgh Corporation. http://www.uniones.com