Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Vi söker en skicklig redovisningsekonom som kan hjälpa oss att föra företaget framåt. Är det du?

I rollen som redovisningsekonom är du en viktig del av ekonomiavdelningen, som ansvarar för de svenska bolagens legala ekonomiska redovisning samt ägarnas krav på redovisning. Du kommer att ansvara för löpande redovisning, avstämningar och rapportering av månads-, kvartals och årsbokslut i enlighet med interna och externa krav. Vidare kommer du att upprätta årsredovisningar och deklarationer samt rapportera till myndigheter. Tillsammans med ekonomichef kommer du att bevaka förändringar inom redovisnings- och skatteområdet.

Du kommer att ingå i ett team bestående av två kompetenta kollegor och rapporterar till ekonomichef. Tillsammans kommer ni arbeta för att säkerställa en stabil ekonomistyrning för tillverkningsenheten Åkers Sweden.

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande, med inriktning mot redovisning. Du har arbetat ett antal år med kvalificerat redovisningsarbete. Det är ett krav att du har god muntlig och skriftlig förmåga i svenska och engelska eftersom du kommer att kommunicera med flera funktioner inom företaget och koncernen.

För att trivas i denna roll ser vi att du har erfarenhet av arbete med komplexa redovisningssystem, gärna i tillverkande företag.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du är noggrann och strukturerad, stresstålig och kan samverka med andra individer på ett sätt som innebär att god kommunikation upprätthålls.

För mer information kontakta gärna Ekonomichef, Monica Önnestig, på telefon 0159-32 124 eller HR-chef, Ulrika Scherberg, på telefon 0159-32 154.

Fackliga företrädare:
Unionen: Lars-Gösta Bergström, 0159-32 262.
Akademikerna: Mattias Abrahamsson, 0159-32 225.

Vi ber om överseende med att vi tyvärr kan ha vissa begränsningar till svar under semestertiden.

Välkommen med din ansökan, som du märker "redovisningsekonom" och skickar till jobb@akersrolls.com senast den 31 augusti 2022.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster: Åkers
Sweden AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Mer info
Kontaktperson Monica Önnestig
Telefon 0159-32 124
Område Strängnäs
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Åkers Sweden AB

Åkers Sweden AB är ett dotterbolag till Union Electric Steel Corporation, som är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri och tillsammans säljer vi valsar under varumärket Union Electric Åkers. Åkers Sweden AB har cirka 190 anställda och vi har vår produktionsanläggning i Åkers Styckebruk, som ligger i Strängnäs kommun ca 75 km från Stockholm. Åkers Sweden AB producerar ett brett sortiment av gjutna valsar varav merparten går på export. Vi befinner oss i en spännande fas och bygger vår organisation för framtidens behov.

Om Union Electric Steel Corporation

Union Electric Steel Corporation är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri. Bolaget tillverkar även göt- och smidesprodukter till olja- och gas, aluminium- och plastindustrin. Union Electric Steel Corporation har produktionsanläggningar i Storbritannien, Sverige, Slovenien och Kina. Koncernens huvudkontor ligger i Carnegie, Pennsylvania, USA. Union Electric Steel Corporation är ett dotterbolag till
Ampco-Pittsburgh Corporation. http://www.uniones.com