Konstruktör, Mekanik - Åkers Sweden AB

Konstruktör, Mekanik - Åkers Sweden AB

Bakgrund

Åkers har ökat sin tillverkningsvolym och för att hantera det ökade behovet av teknisk kompetens och för att fortsätta förbättringsarbetet, vill företaget rekrytera en konstruktör inom produktionssupport. Tjänsten ingår i underhållsorganisationen. Tjänsten är en viktig del i företagets ambitioner att stärka den tekniska kompetensen och arbetet med att utveckla företaget enligt den egna LEAN modellen ÅPS (Åkers Produktionssystem).

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du att vara den som tar fram underlag och konstruktioner för maskiner och utrustning samt bedriva konstruktionsarbete som projektdeltagare eller projektledare. Du kommer att driva, påvisa och motivera användandet av ny teknik i det förebyggande underhållsarbetet. Du kommer vidare att arbeta med förbättringsåtgärder och visa på den ekonomiska betydelsen genom upprättande av s.k. UEB-analys. (Underhållets Ekonomiska Betydelse).

I arbetet ingår också att:
  • Upprätta hållfasthetsberäkningar samt ritningsunderlag vid tekniska installationer
  • Leda och förbättra LEAN arbetet och tillse att allt arbete bedrivs enligt ÅPS (Åkers Produktions System)
  • Upprätta orsaksanalys tillsammans med maskin-, och produktionstekniker för eventuellt ändrade rutiner och åtgärder.

  • Ansvara för ritningsarkivet och att Åkers interna ritningshanteringssystem (PDM) är uppdaterat och med rätt struktur.
  • Ansvarar för komplett reservdelsberedning för genomförda konstruktioner.
  • Främja införandet av smart, intelligent och automatisk insamling av driftstatistik från anläggnings-, och produktionsmaskiner direkt in i underhållssystemet.

Du deltar aktivt i underhållsarbetet genom närvaro ute i processen och deltagande på möten. Du identifierar behov av åtgärder, samt föreslår och genomför förbättringsaktiviteter.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en relevant teknisk utbildning gärna på eftergymnasial nivå. Det är meriterande med projektledarkompetens med inriktning mot tekniska installationer/maskiner. Det är viktigt med en bred och gedigen konstruktionserfarenhet. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person är du driven, strukturerad och kommunikativ. Du ser det som självklart att vara delaktig i den operativa verksamheten.

Om Union Electric Steel Corporation

Union Electric Steel Corporation är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri. Bolaget tillverkar även göt- och smidesprodukter till olja- och gas, aluminium- och plastindustrin. Union Electric Steel Corporation har produktionsanläggningar i USA, Kanada, Storbritannien, Sverige, Slovenien och Kina. Koncernens huvudkontor ligger i Carnegie, Pennsylvania, USA. Union Electric Steel Corporation är ett dotterbolag till Ampco-Pittsburgh Corporation.


Övrig information

Placering: Åkers styckebruk

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Intervjuer och urval sker löpande så skicka gärna din ansökan snarast!

I denna rekrytering samarbetar Åkers Sweden AB med Kandidathuset. För frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult, Sebastian Törnquist, sebastian.tornquist@kandidathuset.se
Mer info
Område Strängnäs
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.uniones.com/union-electric-akers/
Sista ansökningsdag 27 maj 2019 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Åkers Sweden AB är ett dotterbolag till Union Electric Steel Corporation och tillsammans säljer vi valsar under varumärket Union Electric Åkers. Åkers Sweden AB har cirka 250 anställda och har sin produktionsanläggning i Åkers Styckebruk, som ligger i Strängnäs kommun ca 75 km från Stockholm. Det är också i Åkers Styckebruk som koncernen bedriver forskning och utveckling av gjutna valsar.

Åkers Sweden AB producerar ett brett sortiment av gjutna valsar varav merparten går på export. Vi befinner oss i en spännande fas, där vi växlar upp aktiviteterna för att behålla vår framskjutna position inom branschen genom att leverera högsta kvalitet. Vi utvecklar våra förmågor och produktionsapparat tillsammans genom vårt produktionssystem, ÅPS, som i grunden bygger på LEAN-filosofin. Vårt agerande knyts samman av vår säkerhetskultur och våra gemensamma värdegrunder; åtagande, respekt, samarbete och engagemang.

Läs gärna mer på www.uniones.com