Vill du utvecklas i inköpsrollen? Vi har utmaningen!

I rollen som inköpare har du en viktig del i vårt inköpsarbete genom att aktivt driva tvärfunktionellt och strategiskt inköpsarbete i samarbete med företagets olika avdelningar och intressenter. Du kommer att förhandla kommersiella villkor och säkra avtal på produkter och tjänster. Du kommer också att säkerställa korrekt behovsbild för direkt material inom ansvarsområdet och bevaka leveranser mot lagda inköpsorder.

Du kommer att ingå i ett team bestående av åtta kompetenta kollegor med olika specialistområden och rapporterar till chef Supply Chain & IT. Tillsammans kommer ni arbeta för att säkerställa en stabil materialförsörjning till tillverkningsenheten Åkers Sweden.

Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi/teknik eller motsvarande alternativt minst två års erfarenhet av inköpsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet inom tvärfunktionellt arbete och projektledning samt kunskaper i ritningsläsning och tekniska specifikationer.

Det är ett krav att du har god muntlig och skriftlig förmåga i svenska eftersom du kommer att kommunicera med flera funktioner inom företaget, likväl som goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift.

För att trivas i denna roll ser vi att du har ett brinnande intresse för affärer, både kommersiellt och ekonomiskt. Du har en förmåga att bygga starka relationer tvärfunktionellt och med leverantörer. Vidare har du förmåga att driva, leda och stötta förändringsarbete.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du är noggrann och strukturerad, är socialt kompetent med förmåga att samverka med andra individer på ett sätt som innebär att god kommunikation upprätthålls samt är ansvarskännande.

För mer information kontakta gärna chef Supply Chain & IT, Stefan Wahlund, på telefon 0159-32 147 eller HR-chef, Ulrika Scherberg, 0159-32 154.

Fackliga företrädare:
Unionen: Lars-Gösta Bergström, 0159-32 262.
Akademikerna: Mattias Abrahamsson, 0159-3225.

Vi ber om överseende med att vi tyvärr kan ha vissa begränsningar till svar under semestertiden.

Välkommen med din ansökan, som du märker "inköpare" och skickar till jobb@akersrolls.com senast den 31 augusti 2022.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster: Åkers Sweden AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Mer info
Kontaktperson Stefan Wahlund
Telefon 0159-32 147
Område Strängnäs
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Åkers Sweden AB

Åkers Sweden AB är ett dotterbolag till Union Electric Steel Corporation, som är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri och tillsammans säljer vi valsar under varumärket Union Electric Åkers. Åkers Sweden AB har cirka 190 anställda och vi har vår produktionsanläggning i Åkers Styckebruk, som ligger i Strängnäs kommun ca 75 km från Stockholm. Åkers Sweden AB producerar ett brett sortiment av gjutna valsar varav merparten går på export. Vi befinner oss nu i en spännande fas och bygger vår organisation för framtidens behov.

Om Union Electric Steel Corporation

Union Electric Steel Corporation är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri. Bolaget tillverkar även göt- och smidesprodukter till olja- och gas, aluminium- och plastindustrin. Union Electric Steel Corporation har produktionsanläggningar i Storbritannien, Sverige, Slovenien och Kina. Koncernens huvudkontor ligger i Carnegie, Pennsylvania, USA. Union Electric Steel Corporation är ett dotterbolag till
Ampco-Pittsburgh Corporation. http://www.uniones.com